Zomerstop 23 voorbij

Het is weer zover, het is augustus en je ziet elkaar weer in de kleedkamer. Die ene speler is een paar kilo zwaarder geworden, die andere weer extreem bruin en weer een aantal anderen die heeft de hele zomer doorgetraind (Strava profiel van onze aanvoerder ‘JB14’ is een bron van motivatie). Verschillende zomers, verschillende verhalen. Maar wanneer de kleedkamer weer wordt betreden begint het vertrouwde ouwehoeren weer. En vooral, het hunkeren naar de bal..

In box 5 eerst nog even kennismaken met de nieuwe jongens. Ook dat gebeurt in de zomerstop vaak he; mannen gaan en mannen komen. Dit geldt overigens doorgaans ook voor vrouwen, maar niet in ons team.. Een kennismaking wordt makkelijker met het toespelen van een bal. ‘Kaats!’ ‘Draai!’ Ha, alsof die gasten er altijd al bij zaten. Deze eerste minuten van het nieuwe seizoen brengen je weer terug naar toen, toen je begon met voetbal. Lekker simpeltjes, die bal een tik geven in de richting van je vrienden. Trucjes die misgaan en waar je om lacht en keihard juichen wanneer dat juist per ongeluk wél lukt.. Mooi toch?!

Nou, het doelloos ballen is voorbij. Aan de bak, en flink ook. Veel trainen, want ja, de trainer wil uiteraard een sterk en fit team smeden. Veel wedstrijden zullen er ook gespeeld worden, we moeten op elkaar ingespeeld raken. Nieuw seizoen, een schone lei.. Net gepromoveerd als kampioen zijnde in de 6e klasse – 13. Het feest is gevierd, nu vol aan de bak om ons te handhaven in de 5e klasse – 09. Zal niet makkelijk zijn, met oa. Leeuwarder Zwaluwen 11, Blauw Wit 6 én 8 en Wykels Hallum 3 én 4.. Ga er maar aan staan!! Het boek wordt geschreven tijdens de reis, en dit is weer een nieuw blanco hoofdstuk. Veel zal weer hetzelfde zijn, maar veel ook weer nieuw. De ballen zullen wel weer te hard worden opgepompt worden door onze eigen ‘GH4’ of te zacht door ‘MK16’. Het gras zal overigens ook wel weer ietwat te lang zijn, uitzondering van het kunstgras. Op ‘kunst’ komt ons vertrouwde ‘Tiki-Taka voetbal’ uitstekend tot zijn recht. De douches, tja, die zullen in het voorjaar bloedheet zijn en in de winter koud. Daar moeten we de charme maar van in zien dan.. Dan de shirtjes, vrij essentieel in het voetbal. Te heet gewassen, je verwacht het niet. Of nat in de tas gegooid, gebeurt ook nog wel eens.. Vergeet ik bijna het gezeur op de scheidsrechter, want die ziet het nog steeds verkeerd. (Nee Hans, jij niet….)

Toch een prettige gedachtegang, dat wat er ook gebeurt, ons voetbal altijd op dezelfde specifieke manier doorgaat. Het is een sociale omgeving waar je je in bevindt dat houvast biedt. Laten we hier vooral heel zuinig op zijn blijven koesteren.

De geur van het te lange gras dus, het rubber van het kunstgras, de teringherrie in de kleedkamer van DJ ‘AK5’, het geschreeuw van je teammaten wanneer je weer eens als een Johnny van de Burgerking achter de bal aansjokt en natuurlijk de natte klets voor na de tijd.. Ik heb er zin in!!

Fijn seizoen allen en tot snel😊

DT

 

 

 

 

 

Categorieën: