Over de club

Geschiedenis

Ontstaan S.C. Stiens

S.C. Stiens (Sport Club Stiens) is op 1 juli 2010 ontstaan door de fusie van V.V. Stiens en V.V. C.S.L. V.V. Stiens en V.V. C.S.L. kennen een lange voetbalhistorie, V.V. Stiens werd opgericht op 23 mei 1932 en V.V. C.S.L. werd opgericht op 11 februari 1962. Beide verenigingen voetbalden met het heren 1 elftal veelal in de 3e of 4e klasse KNVB, V.V. Stiens op zondag en V.V. C.S.L. op zaterdag.

 

Na de fusie tot één voetbalvereniging S.C. Stiens bleef op zaterdag en zondag een heren 1 prestatie elftal actief t/m het seizoen 2013/2014. Vanaf het seizoen 2014/2015 zijn beide heren 1 elftallen samengevoegd tot 1 prestatie elftal en komt het heren 1 elftal sindsdien uit op zaterdag. Op dit moment zijn alle voetbalactiviteiten (jeugd, vrouwen en heren) gecentraliseerd op zaterdag.

 

Naast de heren 1 kent S.C. Stiens een heren 2 elftal en heeft het een groot aantal rest senioren elftallen (inclusief 35+ op vrijdagavond). Ook kent S.C. Stiens een vrouwenafdeling, een jeugdafdeling voor zowel jongens als meisjes en een Walking Football organisatie. S.C. Stiens is hiermee de grootste sportvereniging van de regio.

 

Sportcomplex ‘It Gryn’

In 1973 verhuisden v.v. Stiens en v.v. C.S.L. beide naar het sportcomplex It Gryn. De kantine werd gedeeld met Sporthal de Iehal. Sinds 1993 hadden beide verenigingen een eigen clubgebouw “De Stipe”.

 

De velden, kleedkamers kantine werden sindsdien door beide verenigingen gedeeld en beheerd door een gezamenlijk opgezette stichting. In 2005 werd door de leden van beide verenigingen besloten om de jeugdafdelingen en even later ook de damesafdelingen, samen te voegen. Daartoe werd op 1 juni 2006 het samenwerkingsverband C.S.C. (Combinatie Stiens C.S.L.) opgericht. Volgens een groeimodel zijn uiteindelijk alle pupillen, junioren en dames ondergebracht bij C.S.C. De jeugdleden waren toen nog formeel lid van v.v. C.S.L. of v.v. Stiens.

 

DNA

S.C. Stiens is een familieclub en wil zich als familieclub blijven ontwikkelen. Een ieder is welkom en moet zich welkom voelen, van jong tot oud, van supporter tot voetballer, van sponsor tot vrijwilliger. Er kan zowel recreatief als prestatief gevoetbald worden en plezier is het belangrijkste, dat brengt vaak automatisch prestatie en succes. S.C. Stiens wil de leden, donateurs, vrijwilligers, supporters, sponsoren en alle andere bezoekers graag een warm welkom bieden tijdens trainingen, wedstrijddagen en andere (feest) activiteiten.

 

S.C. Stiens onderneemt veel met elkaar (op en naast het veld), wil een ieder structuur en duidelijkheid bieden en de do’s en dont’s verschaffen om gezamenlijk plezierige en waardevolle momenten te beleven. Vele vrijwilligers binnen de vereniging zetten hun beste beentje voor om alle voorkomende taken uit te voeren.

 

De jeugd is en heeft de toekomst, S.C. Stiens heeft als visie en doel om in de seniorenteams (vrouwen en heren) zoveel als mogelijk (zo’n 70 – 80%) met eigen opgeleide jeugdspelers – en speelsters te voetballen. Uiteraard kan dat met aanvulling van spelers uit de regio. S.C. Stiens noemt dit de 80 – 20 regel en wil op deze manier zowel leden als familie van de leden blijven binden aan S.C. Stiens (de S.C. Stiens familie!).

Tenue

shirt

Bij de club S.C. Stiens hoort natuurlijk een tenue. Gekozen werd voor het C.S.C. tenue waarin de jeugd al voetbalde. Dit tenue is destijds ontworpen door Ewout Pong Visser, die de ontwerp wedstrijd onder de leden had gewonnen. In samenwerking met de kledingleverancier is het huidige tenue gekozen. De kleuren zwart, oranje en geel zijn de basis voor het tenue. De kleurkeuze komt voort uit de clubkleuren van v.v. Stiens en v.v. C.S.L.

 

Ereleden S.C. Stiens

Dhr. K. Boorsma
Dhr. J. de Jong
Dhr. P. Miedema
Dhr. B. Snoek
Dhr. F. Venema
Dhr. Y. Visser
Dhr. M. Faber
Mevr. I. Kars-Raemaekers

 

Lid van verdienste S.C. Stiens

Dhr. F. Venema
Mevr. S. Miedema
Dhr. G. Veldkamp