Over de club

Geschiedenis

Ontstaan S.C. Stiens

S.C. Stiens (Sportclub Stiens) is op 1 juli 2010 ontstaan door een fusie van v.v. C.S.L. en v.v. Stiens. De fusievereniging kent een zaterdag- en een zondag afdeling. Het heren prestatieteam speelt op zaterdag. Daarnaast kent S.C. Stiens ook een dames- en een jeugdafdeling. S.C. Stiens is daarmee de grootste sportvereniging van de regio.

 

Sportcomplex ‘It Gryn’

In 1973 verhuisden beide verenigingen naar het huidige sportcomplex It Gryn. De kantine werd gedeeld met Sporthal de Iehal. Sinds 1993 beschikken beide verenigingen over een eigen clubgebouw “De Stipe”.

De velden, kleedkamers en kantine werden sindsdien door beide verenigingen gedeeld en beheerd door een gezamenlijk opgezette stichting. In 2005 werd door de leden van beide verenigingen besloten om de jeugdafdelingen en even later ook de damesafdelingen, samen te voegen. Daartoe werd op 1 juni 2006 het samenwerkingsverband C.S.C. (Combinatie Stiens C.S.L.) opgericht. Volgens een groeimodel zijn uiteindelijk alle pupillen, junioren en dames ondergebracht bij C.S.C. De jeugdleden waren toen nog formeel lid van v.v. C.S.L. of v.v. Stiens.

 

Tenue

shirt Bij een nieuwe club hoort natuurlijk een nieuw tenue. Gekozen werd voor het C.S.C. tenue waarin de jeugd al voetbalde. Dit tenue is destijds ontworpen door Ewout Pong Visser, die de ontwerp wedstrijd onder de leden had gewonnen. In samenwerking met de kledingleverancier is het huidige tenue gekozen. De kleuren zwart, oranje en geel zijn de basis voor het tenue. De kleurkeuze komt voort uit de clubkleuren van v.v. Stiens en v.v. C.S.L.

 

Ereleden S.C. Stiens

K. Boorsma
J. de Jong
P. Miedema
B. Snoek
F. Venema
Y. Visser
M. Faber
I. Kars-Raemaekers