Dames 1 kiest voor 1e klasse

Ons dames 1e elftal zal het seizoen 2024/2025 starten in de 1e klasse. Ondanks dat ons team nog kans maakte om de nacompetitie winnend af te sluiten en daarmee een plaats in de hoofdklasse te behouden, is de keuze gemaakt prestatief te gaan voetballen in de 1e klasse.

Dames 1 sluit hiermee een prachtig aantal voetbaljaren af in de hoofdklasse, waar met trots op terug gekeken kan en mag worden. Ondanks dat het afgelopen seizoen 2023/2024 niet eenvoudig was, hebben de dames onze clubkleuren met verve verdedigd! Maar zoveel jaren hoofdklasse en dan met name de lange afstanden begon zijn tol te eisen. Doordat de competitie zich met name in het westen van Nederland (of verder) afspeelde, werd het reizen meer en meer een belasting en het voetbal (hierdoor) minder leuk. Uiteindelijk is dat toch de basis waarom er gevoetbald wordt.

Aan het einde van het seizoen 2023/2024 is er met de TC dames en dames team het afgelopen seizoen geëvalueerd en is naar de toekomst gekeken met de belangrijke vraag: “wat willen we en hoe kunnen we dit realiseren”. De uitkomst van deze evaluatie was dat dames 1 liever een stapje terug zet, het voetbalplezier behoudt en als prestatieteam tegen meer ploegen uit de omgeving voetbalt om zodoende minder in de bus of auto te zitten.

Het bestuur steunt dit besluit en begrijpt de standpunten van dames 1. Seizoen 2024/2025 wordt een nieuwe start, met een reeds ingezette duidelijke voetbal- en verenigingsvisie en uiteraard met de nieuwe trainster Jolanda Tromp! Het bestuur en TC dames ziet de toekomst van het damesvoetbal bij S.C. Stiens met veel vertrouwen tegemoet en wenst dames 1 veel succes in de 1e klasse.

Categorieën: