Zaterdag 6 in actie voor speeltuintje op het sportpark

Samen win je meer. Daarom hebben de spelers van S.C. Stiens 6 met hun nieuwe sponsor een creatieve manier bedacht om hun club te helpen. Aanstaande zaterdag neemt het team de nieuwe shirts in ontvangst. Op de borst prijkt een grote iDeal QR-code, daaromheen organiseert het team een grote actie.

Coach Sytse van der Heide legt uit: “Onze spelers hebben opgeteld 25 kinderen van 5 jaar of jonger, maar er is nog geen speeltuintje op ons sportpark voor deze kids. Daarom komen wij in actie. Met het team en onze sponsor zamelen wij geld in voor de club, zodat die een speeltuintje kunnen aanleggen voor de jongste supporters.”

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Clubplan Nederland, de shirtsponsor van S.C. Stiens 6. In plaats van hun logo plaatsten zij echter een grote iDeal QR-code op de shirts van het 6de. Iedereen die wil meehelpen kan deze code scannen met zijn bank-app, bijvoorbeeld de ING-app, Rabobank-app of ABN AMRO app. Zo kan iedereen langs de lijn, of van een foto, rechtstreeks een donatie doen.

 

Benieuwd hoe dit werkt? Scan de foto bij dit artikel met je bank-app.

Clubplan Nederland is een actiebureau voor voetbalverenigingen. Harold Dijkstra, mede-oprichter: “Met deze actie willen wij laten zien dat verenigingen alles kunnen bereiken als iedereen samenwerkt. Samen met het team brengen wij zo iedereen in beweging voor dit mooie spaardoel.”

Aanvoerder Pieter Elgersma is afgelopen seizoen gestopt bij het 1ste van S.C. Stiens: “Ik ben gestopt zodat ik nog een paar seizoenen met mijn vrienden kan voetballen. De meeste van ons hebben inmiddels kinderen, dus ons voetballeven ziet er wat anders uit dan vroeger. We vinden het natuurlijk erg leuk als de kinderen komen kijken, maar op dit moment is er nog weinig speelgelegenheid voor de kleintjes. Het is belangrijk dat dit er wel komt, want hoe beter de kids zich vermaken op het sportpark, hoe leuker voor de papa’s.”

Categorieën: