Walking Football begint weer!!

Voetbal is simpel: je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent moet je eerder vertrekken.

Johan Cruyff

Serieus aan de bak
De term Walking Football doet vermoeden dat het allemaal wat gezapig aan doet. Dat kan met name oud-voetballers ook een beetje afschrikken. Is dat wel wat voor mij? Het tegendeel is waar. Walking Football kent zijn eigen regels. Het is niet de bedoeling om lange ballen te gaan geven en medespelers aan te sporen om te gaan rennen. Gebeurt dat wel dan volgt een vrije trap. Ook koppen is niet toegestaan. De bal mag niet hoger dan op heuphoogte worden gespeeld. Een sliding is verboden. Alles met het doel om blessures te voorkomen. Er wordt op een kwart veld gespeeld. Wel met doeltjes, maar zonder keeper. Het komt heel veel neer op combineren en vrijlopen. Kortom, het is veel meer dan paar ouwe mannen het veld op sturen en er een bal tussen gooien. Het is een serieuze vorm van sporten, waarbij plezier en gezelligheid wel de boventoon voeren.

Gezelligheid
Old Stars Walking Football is een voetbalvariant die aansluit bij de behoefte van de doelgroep. Het is bedoeld om ouderen (+/- 60+) te stimuleren om te gaan of blijven bewegen en is tegelijkertijd ook een manier om sociale contacten te onderhouden. Inmiddels worden door heel Nederland Walking Football projecten opgezet waarbij de betaald voetbal organisaties vaak de aanjagers zijn. Voor S.C. Stiens, DTD en Wykels Hallum is dat SC Cambuur. Opvallend is dat ruim een kwart van de deelnemers geen voetbalverleden heeft, maar zich vooral aangetrokken voelt door de onderlinge kameraadschap en gezelligheid die het voetbal voor ouderen kenmerkt.

We starten weer !
Op vrijdag 1 februari  wordt bij  S.C. Stiens weer afgetrapt voor de voorjaarsreeks. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de deelnemende verenigingen of bij Elske Tolsma buurtsportcoach van BV sport. U kunt natuurlijk zich ook melden in de kantine van S.C. Stiens op 1 februari.

Vanaf 1 februari kan er wekelijks worden gespeeld. De aanvang is 9.30 uur met een inloop en koffie.  

 

Categorieën: