Vrouwen S.C Stiens voor beker tegen Heerenveense boys

Nu de eerste vier competitiewedstrijden er op zitten, wacht voor de vrouwen van S.C. Stiens zaterdag de eerste ronde in het landelijk bekertoernooi.  De loting heeft de Friese derby opgeleverd tegen Heerenveense boys. Het is een wedstrijd tussen de op dit moment twee hoogst spelende vrouwenteams  in Friesland. Wat het extra bijzonder maakt is dat de beide teams elkaar volgende week in Stiens opnieuw gaan treffen, alleen dan in competitieverband.

Heerenveense boys weet zich al een aantal jaren keurig in de Hoofdklasse te handhaven, terwijl S.C. Stiens dit seizoen voor het eerst op dit niveau acteert.  Van “plankenkoorts” heeft men tot nu toe geen last gehad en voorlopig  zijn de vrouwen zelfs koploper.  Heerenveense boys heeft tot nu toe gemiddeld een punt per wedstrijd gehaald en staat op de negende plaats. De uitzonderlijke start van vorig jaar, met vijf gewonnen wedstrijden op rij, heeft men deze keer niet kunnen herhalen.

De onderlinge wedstrijden tussen de teams uit het verleden gaven meestal weinig krachtsverschil te zien,  al trok Stiens in de thuiswedstrijden wel vaak aan het langste eind. Of dit zaterdag weer gaat lukken zullen we moeten afwachten.  Wat wel duidelijk is dat bij S.C. Stiens Janneke Ennema voorlopig zal ontbreken. Zij is herstellende van een hoofdblessure, opgelopen in de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Oranje Nassau. Wij wensen Janneke beterschap en een voorspoedig herstel.

Categorieën: