Vrouwen S.C. Stiens naar DSS-Haarlem

Het is zaterdag voor de vrouwen van S.C. Stiens al weer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Er wordt om 14.30 uur gespeeld in Haarlem tegen DSS. Als debutant in de hoofdklasse hebben de vrouwen het tot nu toe uitstekend gedaan.

Stiens liep afgelopen weekend thuis een nederlaag op tegen de jonge talenten van Saestum. Dat tekent dit seizoen ook een beetje deze hoofdklasse. Iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen.  Bij Stiens liep het afgelopen zaterdag iets minder en er werden defensief teveel onnodige fouten gemaakt. Coach Eelkema sprak zelfs van een ongeïnspireerd Stiens (eerste helft) in de Leeuwarder Courant. Even verslappen kan dus blijkbaar niet. Op dit niveau wordt dat gelijk afgestraft.

In de wedstrijd tegen DSS zal er weer een scherp en geconcentreerd spelend Stiens in het veld moeten staan. Dat het team hier toe in staat is, heeft men in de uitwedstrijd tegen RCL laten zien. Eenvoudig zal het niet worden, DSS is een goed spelend team dat normaal gesproken bovenin gaat meedraaien.  We wensen trainer-coach Atty Eelkema, de staf en de vrouwen veel succes.

Op zaterdag 14 december speelt S.C. Stiens nog een keer thuis voor de landelijke beker tegen DTS-Ede. Een interessante wedstrijd belooft dit te worden tegen een team uit de Topklasse, die ook dit seizoen weer bovenin meedraait. Vorig seizoen werd DTS-Ede landskampioen bij de vrouwen-amateurs in Nederland!  Dus echt “een topteam” dat in Stiens op bezoek komt.

Categorieën: