Voorbeschouwing Zeerobben 1 – 1 S.C. Stiens 1 zaterdag 12 november

Kijkend naar de ranglijst dan mogen we op voorhand al rekening houden dat het voor S.C. Stiens 1 een lastige middag gaat worden. Zijn we dan op voorhand al kansloos? Nee natuurlijk niet, want juist in dit soort wedstrijden kan S.C. Stiens verrassend uit de hoek komen, maar dat Zeerobben favoriet is is voor iedereen wel duidelijk.

Ten opzichte van vorig seizoen hebben ze wel veel kwaliteit ingeleverd. David van der Pol was voor S.C. Stiens geen onbekende en heeft prachtige duels uitgevochten met Doeke van der Ploeg en Ewoud Bergsma. Zijn talent was onmiskenbaar en zelfs onhoudbaar voor Zeerobben. Dat gold ook voor Patrick Amels. Beide spelers zijn er nu niet meer bij, maar Zeerobben heeft hun vertrek goed opgevangen door het aantrekken van talentvolle spelers van buiten en eigen spelers hebben zich doorontwikkeld. Zeerobben heeft de ambitie om eersteklasser te worden, ze zijn goed in vorm en bezig aan een sterke reeks. Inmiddels hebben ze alleen Veenwouden nog maar voor zich.
Trainer Arjen Postma heeft zijn ploeg dus steeds beter de rit.

De overwinningen komen gemakkelijk tot stand en de nul wordt steeds vaker gehouden. Afgelopen zaterdag werd SC Joure met gemak verslagen, maar toch leed Zeerobben schade. Een rode kaart voor Marijn Helfferich vormde een smetje op de overwinning. Naar verwachting zal hij er niet bij zijn en omdat hij topscoorder is zal dat een gemis zijn. Toch blijft er meer dan genoeg kwaliteit op het veld staan waar S.C. Stiens zich maar voor kan klaarmaken. Trainer Rudi van der Burg heeft helaas ook te maken met afwezigen. Niet vanwege schorsingen, maar door blessures. Wilco de Haan zal ontbreken en we hopen dat Jordy Weykamp, Ewoud Bergsma en Rick Scheringa er weer bij zijn. Naar verwachtingen weten we dat pas a.s. zaterdag. Ook Rudi van der Burg zal zijn selectie dus moeten aanpassen en de spelers die er wel zijn voorbereiden op dit mooie affiche.

Enkele jaren geleden waren Zeerobben en S.C. Stiens de smaakmakers in de 3e klasse. S.C. Stiens pakte de 1e periode in Harlingen en dat deed zichtbaar pijn in Harlingen. S.C. Stiens kon daarna nog lang meekomen met Zeerobben, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen en de wedstrijd in Stiens was eigenlijk wel het breekpunt in de ambitie van S.C. Stiens. Voetballend en mentaal was Zeerobben duidelijk de betere in Stiens en stevende daarna af op het kampioenschap. Zeerobben heeft zich daarna prima doorontwikkeld.

We gaan het aanstaande zaterdag allemaal weer beleven en na 90 minuten weten we meer. Zeerobben moet en S.C. Stiens wil en op wilskracht kan er veel.

Categorieën: