Voorbeschouwing Wykels Hallum 1 – S.C. Stiens 1

Gelukkig staat deze mooie wedstrijd weer op het programma, want Wykels Hallum werd vorig seizoen de terechte kampioen van de 3e klasse. Dat was niet geheel onverwacht, want het is een sportdorp bij uitstek. Het is knap hoe ze het in Hallum altijd voor elkaar krijgen een zeer representatief elftal te hebben. Dat geldt ook weer voor dit seizoen. De selectie is dan misschien minder breed dan bij menig andere vereniging, maar de basis is sterk.

De verwachting is dat Wykels Hallum, mits bespaard van veel en langdurige blessures, zich moeiteloos zal handhaven in de 2e klas. De mentaliteit en het onvoorwaardelijk voor elkaar door het vuur gaan is de basis van het succes van deze club. Spelers als Jurjen Bosch, Pieter Dijkstra, Peter jan Schuts en keeper Desmond Louwerens hebben ervaring en weten wat er nodig is in de 2e klas. Vergeet dan ook Gwen Dijkstra niet, want hij scoort altijd en overal in het team wat goed op elkaar is ingespeeld. Is Wykels Hallum dan favoriet? Die vraag is bij dit soort wedstrijd niet te beantwoorden. Simpelweg omdat in de onderlinge wedstrijden andere zaken tellen als een brede of talentvolle selectie. De wedstrijden staan altijd garant voor doelpunten en soms loopt het met de goals aardig uit de hand. Andre Polet, Siemen van der Woude en enkele spelers in Stiens weten er alles van!

Ook zaterdag verwachten we weer prachtige wedstrijd. Wykels Hallum zal de dikke nederlaag tegen BCV [7 – 0] willen laten vergeten en S.C. Stiens zal na de winst tegen SC Veenwouden een volgende winst willen boeken om zo een leuke start van de competitie te maken. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De sterke punten van beide teams zijn heus bekend, maar wie heeft de meeste sterke punten en wie slaagt erin het hoofd koel te houden en de rust te bewaren? Misschien is Wykels Hallum daarin wel net iets verder dan S.C. Stiens en wie weet heeft het thuisvoordeel op het lastige veld ook wel wat voordeel. Wie zal het zeggen.

Feit is ook dat S.C. Stiens dit jaar zeker een heel leuk team heeft. Na de prima overwinningen in het bekertoernooi en de winst tegen Veenwouden spat de gretigheid er vanaf. De aanvoerder van Wykels Hallum Pieter Dijkstra gaf het belang van deze wedstrijd al aan in de LC. Zo gek als vroeger: “leaver stake dan ferlieze”, zal het waarschijnlijk niet meer worden, maar het geeft hoezeer deze wedstrijd leeft in Hallum.

Laat ze het zaterdag tegen S.C. Stiens dan maar eens laten zien. Trainer Rudi van der Burg en spelers kennende zijn ze er klaar voor.

Categorieën: