Voorbeschouwing sv Marum 1 – S.C. Stiens 1

Zaterdag 28 mei a.s. trappen beide teams af in de beslissende poulefase van de nacompetitie. De beide ploegen in klasse 3B wisten te winnen van de opponenten uit Klasse 3A. sv Marum won beide wedstrijden van het fysiek sterke DWP en S.C. Stiens was in het tweeluik sterker dan vv Minnertsga. Zaterdag zal het naar verwachting voor beide ploegen weer zwaarder worden. Voor S.C. Stiens weten we dat al zeker. In de competitie werd dan weliswaar in de uitwedstrijd met 1 – 2 van sv Marum gewonnen, maar die uitslag was niet verdiend. Sv Marum overklaste S.C. Stiens in met name de eerste helft met prachtig teamvoetbal. In de 2e helft wist S.C. Stiens zich toen beter raad met het goede spel van sv Marum en wist in de slotminuut zelfs te winnen. Iedereen was het er toen wel over eens dat dit 3 gestolen punten waren. In Stiens was de wedstrijd iets meer in evenwicht. S.C. Stiens opende weliswaar de score, maar kon de voorsprong niet lang behouden en verloor uiteindelijk terecht met 1 – 2. Sv Marum is dus voor S.C. Stiens een lastig te bespelen ploeg. Sv Marum kan meerdere systemen spelen en op alle posities hebben ze uitstekende spelers rondlopen met ieder zijn eigen kwaliteiten.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen vv Minnertsga en de laatste reeks in de competitie zal S.C. Stiens echt boven zichzelf uit moeten steken om een goed resultaat te behalen voor de wedstrijd tegen Heerenveense Boys. Het thuisvoordeel hebben ze niet, maar we hopen dat er veel supporters uit Stiens aanwezig zullen zijn in Marum. Dat is nodig want naast de goede ploeg van sv Marum heeft S.C. Stiens te maken met schorsingen en blessures. Gerrit Winkel en Huub Klijnsma kregen geel en moeten nu toekijken, terwijl ook Harrie Dijkstra en de al langer afwezige Wilco Bergsma er niet bij kunnen zijn. Veel omzettingen zijn dus weer nodig, maar gelukkig beschikt Riemer Kooistra over een brede selectie en is het team in vorm. Dat er meer nodig is dan vorm lezen we al in het bovenstaande en onze voetbalanalisten die de wedstrijd tegen DWP hebben bekeken, hebben hun wedstrijdanalyse met Riemer Kooistra besproken beamen dat ook. Of zij ook zwakkere plek hebben gevonden en of de spelers het tactisch spel van Riemer goed ten uitvoer hebben weten te brengen, weten we rond de klokslag van 16.15 uur.

Wij wensen spelers en staf heel veel succes toe en hopen dat ze onze clubkleuren meer dan goed vertegenwoordigen, zodat iedereen met trots naar huis terugkeert en we weer een stap dichterbij onze missie en ambities zijn. Kom allen en steun onze ploeg!

Categorieën: