Voorbeschouwing t Fean ’58 1 – S.C. Stiens 1

S.C. Stiens 1 reist zaterdagmiddag naar Surhuisterveen en trapt om 14.30 uur af tegen de ploeg van Mark Bosma. De competitie heeft momenteel een brede middenmoot. Het belang van nagenoeg iedere wedstrijd is hetzelfde en dat geldt dus ook voor vanmiddag. Drie punten zijn nodig in spoor te blijven van de subtop en de verliezer haakt af. Vorig jaar werd S.C. Stiens tactisch door t Fean ’58 afgetroefd. In Stiens werd het verschil na de rust gemaakt en in Surhuisterveen liet ’t Fean ’58 zien gewoonweg sterker te zijn.

Er staat dit seizoen een heel ander S.C. Stiens. Nog geen enkele tegenstander heeft S.C. Stiens alle hoeken van het veld laten zien. Vorig jaar was S.C. Stiens voornamelijk gevaarlijk in de omschakeling, maar nu zijn er meer systemen en S.C. Stiens scoort nagenoeg altijd wel. Dat mag vertrouwen geven, maar zoals gezegd heeft ’t Fean ’58 met Mark Bosma een tactisch goede trainer. Met een behoorlijk verjongde ploeg weet hij weer goed mee te doen in de competitie en dat is knap. Thuis tegen S.C. Stiens zijn ze mogelijk de favoriet, maar dat mogen ze dan eerst maar bewijzen.

Bij S.C. Stiens doet Peter Jansen Klomp niet mee en is Doeke van der Ploeg weer van de partij. Wat dat voor gevolgen heeft voor de opstelling zien we zaterdagmiddag. Wij als supporters hebben er zin in en rekenen op maximale inzet. Soms is dat niet genoeg voor de winst, maar is altijd een vereiste en een basis. Succes.

Categorieën: