Voorbeschouwing SC Joure 1 – S.C. Stiens 1

Het mooie van voetbal is dat je een week na een teleurstellend resultaat alweer mag proberen deze teleurstelling weg te spelen. Een keer verliezen is heus niet erg, maar nagenoeg geen kans creeren is wel wat zorgelijker. Laten we het er maar op houden dat het verlies tegen VVI een wedstrijd was waarin we even door de ondergrens zakten, want in de eerste twee wedstrijden van de competitie heeft S.C. Stiens laten zien dat ze voetballend prima mee kunnen met het niveau. Het verschil zit hem in de belangrijke details.

Afgelopen dinsdag werd weliswaar de oefenwedstrijd tegen Blauw Wit ’34 terecht met 4- 2 verloren, maar creëerde de ploeg van Rudi van der Brug wel weer kansen en was de wilskracht er vanaf de 1e minuut .Doelpuntenmakers waren Rick Scheringa en Almer Hietkamp. Rick was scherp na een bal op de paal van Wilco de Haan en Almer ging op zijn bekende wijze vol wilskracht door en scoorde beheerst.

Tegen SC Joure mag S.C. Stiens proberen de nederlaag weg te spelen, maar laat nu net SC Joure al hebben laten zien waartoe ze in staat zijn. Van Broekster Boys werd in de openingswedstrijd verdiend met 3 – 1 gewonnen en van VVI werd eveneens gewonnen met 2 – 3. We kennen onze uitslagen tegen Broekster Boys en VVI en dus kunnen we concluderen dat SC Joure als favoriet zal starten deze wedstrijd. Almer en Jordy Weykamp maakten hun eerste minuten weer tegen Blauw Wit ’34 en kunnen mogelijk weer bij de selectie aansluiten en hun opwachting maken. Als we naar de uitslagen kijken zien we dat SC Joure gemakkelijk scoort, maar ook tegendoelpunten incasseert.

Kansen zullen er ongetwijfeld weer komen en laten we hopen dat van de wedstrijd tegen VVI en Blauw Wit ’34 is geleerd en dat dit wordt meegenomen naar Joure. Maar ook voor SC Joure geldt dat ze hun laatste wedstrijd hebben verloren. Met 3 – 2 bleven de punten in Veenwouden. Veenwouden wordt door iedereen gezien als één van de favorieten en dus is het mogelijk toch een knappe uitslag. Een wedstrijdverslag hebben we niet kunnen vinden. Beide teams kunnen deze wedstrijd gebruiken om de winnende draad weer op te pakken.

Tot in Joure.

Categorieën: