Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Wykels Hallum 1

Ogenschijnlijk staat er a.s. zaterdag voor beide ploegen niet veel op het spel. Kampioen kan er maar één worden en dat zal geen van beide ploegen worden. Een periodetitel zou nog kunnen en is voor Wykels Hallum reëler dan voor S.C. Stiens. Toch lijkt dat ook niet reëel. Is het daarom een wedstrijd om des keizer baard? Zeer zeker niet! Spelers van beide teams zijn nog meer dan anders gespannen voor deze wedstrijd. S.C. Stiens – Wykels Hallum is dan ook niet zomaar een wedstrijd. Eer en prestige staan op het spel. Spelers kunnen zich net wat meer opladen voor deze wedstrijd. Over pijntjes of andere mankementen wordt minder geklaagd, want iedereen wil spelen.

Bij Wykels Hallum zien we deze gedrevenheid wat meer dan bij S.C. Stiens. Spelers laten gerust een andere wedstrijd schieten of spelen onverantwoord met blessures om er maar bij te zijn. Dat is helemaal goed en dat zien we ook zeker terug in onderlinge resultaten. S.C. Stiens beschikt over een bredere basis, maar het basiselftal van Hallum doet voor niemand onder. Tegen S.C. Stiens heeft Wykels Hallum over het algemeen net wat meer ‘gremietigheid’ dan anders.

Wykels Hallum zit na 3 mooie overwinning vol zelfvertrouwen en hoeft op de ranglijst niet meer naar beneden te kijken. Dat geldt ook voor S.C. Stiens. Van de ploeg van Rudi van der Burg is het als één van de weinige ploegen in de competitie lastig van te winnen en daar zal Wykels Hallum ook achter komen. De afgelopen wedstrijden speelden ze gelijk. dus het is weer tijd voor een overwinning en waarom niet tegen Wykels Halum? Spits Jorrit Bergsma zal er op zeker niet bij zijn en alhoewel er hier en daar nog wat meer pijntjes zijn, zullen de spelers van S.C. Stiens er zaterdag ook heus staan tegenover een fel Wykels Hallum.

De wedstrijd in Hallum eindigde in een gelijkspel. Een terechte uitslag, al had S.C. Stiens gehoopt op meer, maar mochten ze hier tevreden mee zijn. Plaaggeest van toen, in de goede zin van het woord, Jurjen Bosch is er nu niet bij. Velen hielden rekening op een terugval bij zijn afwezigheid, maar niets blijkt minder waar en dat is knap van de ploeg van Yko de Boer. Of ze hun goede reeks kunnen voortzetten tegen S.C. Stiens is de vraag, maar dat ze alles uit de kast halen is zeker. Naar verwachting zal het de eerste rokjesdag worden, maar in Stiens verwachten we een stevige pot mannenvoetbal en dat de punten in Stiens blijven, zodat het biertje bij live muziek goed smaakt.

Categorieën: