Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – vv VVI 1 zaterdag 17 september

De plaats op de ranglijst werpt op dit moment nog geen enkele blik vooruit op het seizoen en na 2 speelronden weten we natuurlijk nog steeds niet exact waar we ten opzichte van de andere ploegen staan. Wat we wel hebben kunnen zien is dat S.C. Stiens voetballend tot dusver prima mee kan komen. De wedstrijd van afgelopen zaterdag in Damwoude tegen Broekster Boys gaf die bevestiging. Zij worden alom gezien als één van de sterkhouder in klasse 2I, maar S.C. Stiens heeft in deze wedstrijd minimaal één punt laten liggen en dat mag vertrouwen geven. Iedere wedstrijd begint gelukkig weer met 0 tegen 0 en a.s. zaterdag komt VVI uit Idskenhuizen naar Stiens toe.

Alhoewel de ranglijst dus nog niks zegt over het verloop van de competitie zal het voor de ploeg van trainer Andre Semplonius wel zaak zijn op deze wedstrijd niet te verliezen en eigenlijk moet winnen. Ze reizen namelijk naar Stiens met tot op heden 0 punten. De historie geeft aan dat men dat daar eigenlijk niet gewend is. Al jaren zijn ze een geduchte tegenstander voor iedereen en vorig seizoen zijn ze als 5e geëindigd. Dan kan het niet anders dan dat de kwaliteiten die ze hebben uiteindelijk eens tot uiting gaan komen in punten. De competitiestart van vv VVI was tegen vv Hardegarijp en SC Joure en dat zijn naar alle waarschijnlijkheid ploegen die meegaan strijden voor de prijzen. Met andere woorden: van S.C. Stiens zal en moet worden gewonnen om te voorkomen dat ze een zwakke seizoenstart gaan krijgen.

S.C. Stiens is dus bij dezen gewaarschuwd voor een pittige middag, maar mag zoals aangegeven vertrouwen hebben in eigen kunnen. Of dat genoeg is om de punten in Stiens te houden is natuurlijk de vraag. 2 spelers zijn geblesseerd en het is de vraag of ze fit genoeg zijn om te starten of überhaupt kunnen spelen. De selectie is breed genoeg om hun uitvallen goed op te vangen en als de toeschouwers van S.C. Stiens achter de ploeg gaan staan mogen we hopen op een mooie voetbalmiddag en dat het puntentotaal van S.C. Stiens na vanmiddag op 6 staat. Dan doen we het prima en kijken we stiekem omhoog.

Tot zaterdag en tot horens langs het veld!

Categorieën: