Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – vv Nijland 1

In het prille begin van het seizoen is er nog niks beslist, maar nu al wel is er een ‘vorentscheidung’. De ploegen waarvan we het hadden verwacht staan al in het linkerrijtje en ook al aardig in de top. Dat geldt ook voor de onderkant van het klassement. Graag hadden we S.C. Stiens wat hoger geklasseerd zien staan en op basis van het vertoonde spel is dat ook terecht. Toch staat S.C. Stiens waar het staat en net als tegen vv Kollum moet het aanstaande zaterdag tegen vv Nijland gebeuren. Tegen Kollum lukt het grandioos, maar tegen vv Nijland mag dat niet zomaar worden verwacht.

Al jaren is vv Nijland een stugge tegenstander en is het altijd opletten en scherp verdedigen, want in de counter is deze ploeg altijd gevaarlijk. Met Lyckle Bleekveld als trainer is er wel een iets andere spelopvatting gekomen, maar gezien de stand mag niet worden verwacht dat vv Nijland het spel gaat maken. Ook S.C. Stiens speelt anders dan andere jaren en juist zij zullen in Stiens het spel naar zich toe willen trekken en weer snel op voorsprong willen komen. Wat dat betreft zal het spelbeeld naar verwachting niet anders worden dan de voorgaande onderlinge wedstrijden.

S.C. Stiens zal hoe dan ook zich willen vestigen in de middenmoot om vanuit op zoek te gaan naar meer. Dat is toch op dit moment de plek in de competitie. We spreken meestal in termen van verwachting, maar zeker staat vast dat er weer van alles gaat gebeuren. S.C. Stiens heeft tot aan deze wedstrijd nog niet verveelt. Sterker nog: het is leuk om te zien. Dus tot zaterdag op It Gryn in Stiens om 14.30 uur.

De wedstrijdsponsor is Autobedrijf Feenstra uit Rinsumageest. Hartelijk dank!

Categorieën: