Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – v.v. de Walde 1

Tegen Zeerobben waren we kansloos. Het was ook geen wedstrijd van als dit dan dat en na afloop deelde iedereen dezelfde mening. Dat was ook wel handig. We weten nu onderhand wel waar we staan en dat geeft ook overzicht. Iedere wedstrijd heeft vanaf nu zijn eigen focus nodig en wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen de Wâlde is een hele belangrijke. Winst of verlies kan meer betekenen dan alleen de punten en dus is het belang groot. “Even lekker ballen” is hoe onze mentaliteit weleens wordt omschreven. Welnu, met die instelling blijven de 3 punten dan niet in Stiens. Natuurlijk beseft het kader en spelers zich dat en zal er vol voor de winst worden gegaan, maar soms is 100% niet voldoende.

Na Zeerobben was er een weekje rust. Een trainingsavond werd ingeruild voor een oefenwedstrijd tegen Wyckels Hallum. Helaas werden de 90 minuten niet volgemaakt. Scheidsrechter Gerlof van Tuinen was het gezeur van spelers en staf van Wyckels Hallum na 60 minuten zat en floot vroegtijdig af. De stand was op dat moment 0 – 2 in het voordeel van Wyckels Hallum en dat geeft toch te denken. Voetbal is een spel van fouten, maar duidelijk was dat er geen goede focus en concentratie was. Dat baart wel zorgen, want dat heeft te maken met bezieling en die is echt nodig willen we dit jaar onze doelstelling halen: seizoen ‘17/’18 ook weer 2e klasse. Er wordt weleens gezegd dat bepalend is hoe je uit de winterstop komt, maar dat geldt dan ook voor hoe je erin gaat. Er zijn nog veel punten te winnen en die kunnen ervoor zorgen dat de kerststol goed smaakt.

Dat geldt ook voor De Wâlde. Zij staan er simpelweg beroerd voor en iedere wedstrijd is voor hen een finale en naar verwachtingen zullen ze zo zaterdag ook op het veld staan. Enkele jaren geleden stonden ze bekend als een levensgevaarlijke counterploeg en die speelstijl zorgde voor promotie naar de 2e klasse. We verwachten ook nu weer dat ze niet op de helft van S.C. Stiens gaan spelen, maar wat is de speelstijl waarmee S.C. Stiens het beste rendeert….precies! Wordt het weer zo’n wedstrijd als tegen SC Veenwouden of hebben we ervan geleerd? Het is interessant te zien met welke opdracht en veldbezetting beide trainers de spelers het veld in gaan sturen. Graag zien we je a.s. om 14.30 uur op It Gryn in Stiens.

Categorieën: