Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Tonego 1

S.C. Stiens ‘had het afgelopen zaterdag even niet’ tegen SC Veenwouden, terwijl het die week ervoor een prima resultaat boekte tegen Hardegarijp. De ene week is de andere dus niet en tot dusver is het een wisselvallig begin van de competitie voor onze ploeg. Ondertussen zien we al wel de eerste ‘blokken’ in de competitiestand en weten we dus dat de wedstrijd tegen Tonego voor beide ploegen een zeer belangrijke is. S.C. Stiens kan een gat slaan van 6 punten ten opzichte van Tonego en daarmee ook weer de aansluiting op de middenmoot. Het belang van Tonego ligt nog iets nijpender. Zij moeten van S.C. Stiens winnen om aansluiting te houden met de staart van de competitie.

Wij kennen Tonego niet en als we naar de uitslagen kijken zien we één dikke overwinning op De Wâlde, maar voor de rest ook veel ruim verlies. Heel veel anders is het bij ons niet. Dachten we dat in de wedstrijd tegen VVI de ondergrens hadden bereikt, komt daar de wedstrijd tegen SC Veenwouden bovenop. De vraag blijft of we van een sterk SC Veenwouden hebben verloren of van onszelf? Afgelopen dinsdag was trainer Rudi van der Burg ziek en heeft die wedstrijd niet met de spelers kunnen evalueren. Jammer, maar misschien ook wel eens goed, want dan kunnen de spelers er zelf meer over nadenken. Inmiddels zal de knop zijn omgezet en is de focus gericht op Tonego.

Zaterdag zal S.C. Stiens er heus weer staan en gaan ze het thuispubliek vermaken. Op welke wijze de 3 punten worden gewonnen zal niemand een zorg zijn. We hebben laten zien dat we voetballend met iedere tegenstander mee kunnen en ook fysiek staan we er wel goed op. Mentaal mag het na zaterdag ook geen probleem zijn. We verwachten een fel S.C. Stiens en een verbeten Tonego. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden met vertrouwen op een goede afloop voor S.C. Stiens. Het biertje in de kantine met live muziek smaakt dan nog beter.

Categorieën: