Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – sv Marum 1

Vorig weekend was er een bekerprogramma. S.C. Stiens heeft geen bekerverplichtingen meer en dus heeft een groot deel van de selectie de MTB-paden bij Appelscha onveilig gemaakt. Een mooi teamuitje als opmaat voor de wedstrijd tegen sv Marum van aanstaande zaterdag. De laatste wedstrijd van S.C. Stiens was uit tegen ’t Fean 58. Dat werd een domper. Beter zijn, met een man meer komen te spelen en toch een beste draai om de oren krijgen met maar liefst 4 – 1. Je hebt van die tegenstanders waartegen het domweg niet lekker voetbalt. Dat heeft S.C. Stiens mogelijk met ’t Fean 58 en sv Marum met S.C. Stiens? Die ploeg is al behoorlijk wat jaren competitief met S.C. Stiens. Ieder jaar staan ze hoger dan S.C. Stiens en op papier heeft sv Marum altijd een sterkere selectie. Toch is S.C. Stiens voor de ploeg van Jan Mulder geen lekkere tegenstander. Vorig jaar ging sc Marum in Stiens onverwacht dik het schip in. Tom Boezerooy zal opgelucht ademhalen als hij vandaag Ewoud Bergsma niet op het wedstrijdformulier ziet staan. Die wedstrijd werd door Ewoud al in de eerste minuten in het voordeel van S.C. Stiens beslist. Vandaag zal dat naar verwachting anders gaan, want dit seizoen heeft S.C. Stiens backs met andere kwaliteiten.

Winst voor sv Marum is voor hun belangrijk om mee te doen voor promotie. S.C. Stiens heeft na het gelijkspel tegen Zuidhorn en het verlies tegen ‘t Fean 58 een stapje teruggedaan, maar vast met de wetenschap dat dit stapje er later weer bijkomt. Popgroep De Dijk heeft een prachtig nummer: “later is nu”, wie weet herhaalt vorig jaar zich vandaag wel weer.

De wedstrijdsponsor van deze middag is reisbureau Travelclub uit Stiens. Dit wordt zeer gewaardeerd en dus hartelijk dank!

We wensen beide teams en staf een succesvolle en sportieve wedstrijd toe en de wedstrijdpupillen een machtige wedstrijd.

Categorieën: