Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – SC Veenwouden 1

Lukt het S.C. Stiens 1 na de overwinning tegen FC Grootegast weer punten te pakken? Lukt het S.C. Stiens om SC Veenwouden weer puntenverlies te laten leiden? Voor de winterstop was de 2e vraag nooit gesteld. Hoe anders kan het enkele maanden later zijn. Zowel bovenin als onderin de competitie gebeuren momenteel gekke dingen. SC Veenwouden kan dus plots wél verliezen en ogenschijnlijk al gedegradeerde ploegen als De Walde en Tonego kunnen dus wél winnen.

De overwinning van vorige week op FC Grootegast kwam voor S.C. Stiens op een heel mooi moment. Al weken hing een overwinning in de lucht, maar was ook noodzakelijk. De directe concurrenten winnen nu ook en dus moeten we mee. SC Veenwouden heeft de goede vorm van voor de winterstopt niet meegenomen. De mooie voorsprong als aanstaande kampioen is alweer weg. Zelf zeggen ze dat niets moet dit seizoen, maar dit scenario wil men ook niet in Veenwouden. Beide ploegen moeten dus weer.

De vorige wedstrijd eindigde in een dikke 6 – 1 overwinning. Trainer van SC Veenwouden is geen onbekende van ons en dus wist Riemer Kooistra precies hoe hij S.C. Stiens moest bespelen. Trainer Rudi van der Burg weet nu precies hoe de ploeg van Riemer speelt en zal zijn tactiek hier op aanpassen. De druk ligt bij SC Veenwouden, al appt Riemer met regelmaat dat ze geen druk voelen. In Stiens voelt elke tegenstander de kracht van S.C. Stiens en dus verwachten we een mooie wedstrijd.

Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen voor de Daniel de Jager. SC Veenwouden heeft met het overlijden van Daniel afscheid genomen van een trouwe supporter.

Categorieën: