Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – sc Joure 1

Zaterdag speelt S.C. Stiens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SC Joure. Als we naar de stand op de ranglijst kijken zien we een verschil van 6 punten in het voordeel van S.C. Stiens. Van 6 punten in deze fase ligt niemand wakker en toch is het wel opmerkelijk. Als we alvast de balans wat proberen op te maken, horen we langs de lijn best wel iets opmerkelijks. De één zegt dat handhaving dit jaar wel gaat lukken en dus het doel. De ander zegt dat we stiekem best wel wat hoger hadden kunnen staan.

Hoe moeten we dan tegen SC Joure aankijken? Deze ploeg was afgelopen jaren altijd bovenin te vinden en na het samengaan met zondag zelfs de gedoodverfde favoriet om snel naar de 1e klas te gaan. Sinds dit jaar lijkt het allemaal in Joure wat stroever te gaan. Of is het een kwestie van tijd, voordat ze lijn naar boven weer oppakken? Vorig jaar kreeg S.C. Stiens een dikke nederlaag te verwerken. Okay, toen stond er niet zoveel meer op het spel, maar toch. De 6 punten zijn in dat opzicht ook opmerkelijk.

De overwinning tegen vv Hardegarijp was moeizaam, maar wel uiteindelijk wel gehaald en dat is best knap van de ploeg van René Dijkstra. Als het zaterdag thuis van SC Joure weet te winnen zetten we een mooi begin van de 2e periode neer. Laten we dat doel voor a.s. zaterdag voor ogen houden. Wij wensen spelers en staf veel succes toe.

De wedstrijdsponsor van deze middag is bouwwinkel en toebehoren Auke Rauwerda in Stiens. Wordt zeer gewaardeerd en dus hartelijk dank!

Categorieën: