Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – SC Joure 1

Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – SC Joure 1, In de laatste wedstrijd gaat het natuurlijk om het voetbal, maar vandaag gaat het om meer. Voor beide teams staat er niets meer op het spel en dus is er aandacht voor andere belangrijke zaken. Vandaag nemen we van maar liefst 6 spelers afscheid! Jordy Weykamp, Pieter Elgersma, Stefan Oost, Willem Rauwerda, Gerbrand Sinnema en Ewoud Bergsma zien we volgend jaar helaas niet meer terug. Deze spelers zijn er waren voor S.C. Stiens erg belangrijk om in de 2e klasse te komen en er te blijven.

De temperamentvolle backs Stefan en Ewoud zorgden ervoor dat veel vleugelspitsen geen leuke middag hadden. Als de spits er dan toch eens voorbij was, moest hij achterom kijken, want deze heren gaven nooit op. Voetballend, fysiek en verbaal waren ze hun tegenstanders vaak de baas. Jordy zijn linkerpootje is bekend in Friesland. In de voorbeschouwing van iedere tegenstander werd daarover gesproken en toch kwam die ragfijne pass altijd en altijd op maat. Hij is daardoor vaak een extra aanvaller. Keeper Willem ontpopte zich tot een betrouwbare sluitpost voor zijn team. Er zijn zelfs filmpjes gemaakt over zijn keeperskwaliteiten en reddingen. De creativiteit van Gerbrand en zijn gevoel voor positie voor de goal maakten het voor iedere trainer lastig om keuzes te maken. Over Pieter waren er nooit twijfels. Menig trainer schreef als eerste zijn naam op papier. Eenmaal terug in Stiens was hij de leider in de verdediging. Hij hield zijn team scherp en door zijn inzicht stond hij altijd goed en was dus een vaste waarde in het team van trainer Rudi van der Burg. We gaan deze mannen missen en wensen hun veel succes bij wat ze ook gaan doen.

Van wie we helaas ook afscheid moeten nemen is Marijke Terpstra. Spelers pakken punten voor de club, maar vergis u dan niet in Marijke. Door haar vakmanschap en energie pakte zij ook (18 jaar lang!!)punten voor vv Stiens en S.C. Stiens. Zij zorgde ervoor dat spelers klaar waren voor de wedstrijd of ze hield tijdens blessurebehandelingen spelers op het veld. Buiten het veld was ze voor velen een klankbord. Bovenal is ze een prachtig persoon. Er is voor Marijke nog geen vervanger en de clubvrouw in haar zegt dan dat ze achter de coulissen haar ding blijft doen, maar ook haar zwaaien we uit. Naast deze spelers en Marijke zien we trainer Rudi van der Burg vandaag ook voor het laatst voor de dug-out in Stiens staan. In zijn karakteristieke houding met de handjes op rug kijkt hij naar zijn team. Hij is altijd rustig en positief. Staat in en boven de groep en dat is als inwoner van Stiens en man van de club bijzonder knap. Hij analyseert scherp en is communicatief sterk. O.a. dat zorgde ervoor dat S.C. Stiens zich handhaafde in de 2e klasse en voor veel tegenstanders geen gemakkelijke tegenstander was. Het is hem gelukt om iedereen te binden en te boeien en is een zeer goede trainer en ambassadeur voor onze vereniging. Allemaal zijn ze zaterdag voor het laatst in Stiens te zien. Aan allen: bedankt voor alles!

Categorieën: