Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – RSC 1 (Nacompetitie)

Aanstaande zaterdag staat de nacompetitiewedstrijd SC Stiens – RSC op het programma. RSC wist afgelopen woensdag in de tussenronde Achilles 1894 met 2-1 te verslaan, waardoor het zaterdag mag aantreden in het voor hun ver weg gelegen Stiens. RSC, de vereniging afkomstig uit Rossum en spelend in de zondag tweede klasse H, zal zo’n twee uur moeten reizen om aan te treden in Stiens. Inmiddels is Stiens alweer bezig aan haar 8e jaar in de 2e klasse zaterdag, wat ervoor zorgt dat er vaak tegen dezelfde tegenstanders wordt gespeeld, waardoor men onderling van elkaar weet waar de sterktes en zwaktes liggen. Door de (reis)afstand en het verschil tussen zaterdag / zondag kennen de ploegen elkaars speelstijl niet, wat ogenschijnlijk gaat zorgen voor een open wedstrijd met veel vuurwerk…!

Stiens wist in de bizarre laatste speelronde in 2K, waarin vijf ploegen kampioen konden worden, de derde periodetitel te pakken. Nagelbijtend stonden de supporters van Stiens langs de lijn, vaker kijkend op de telefoon met de tussenstanden, dan naar de wedstrijd tegen Sint Annaparochie die al vroeg was beslist. In de tweede helft stond Stiens zelfs zo’n 25 minuten bovenaan, alleen was het Heerenveense Boys dat ternauwernood Bolsward met 2-1 aan de kant wist te schuiven en daarmee de koppositie in 2K greep. Bij deze namens SC Stiens nog de felicitaties aan Heerenveense Boys.

Door de nederlagen van Leovardia en Bolsward pakte Stiens zoals gezegd de 3e periode en door de 2e plek in de eindrangschikking heeft het gedurende de duur van de nacompetitie een thuisvoordeel(tje). Een resultaat waar men trots op is, doordat er voor het tweede jaar op rij in deze sterk bezette tweede klasse een ‘prijs’ wordt gepakt met wederom de 2e plek op de ranglijst.

Vorig jaar gleed Stiens in de 1e ronde onderuit tegen een toen sterker VEV’67. Voor veel van de spelers was het de eerste keer dat ze zo’n wedstrijd speelden, dus met deze ervaring van vorig jaar in de broekzak is Stiens dit jaar extra gewapend. Stiens verloor sinds de eerste bekerwedstrijd op 2 september vorig jaar slechts drie keer, kreeg de minste doelpunten tegen in de competitie en met de spelvreugde die nagenoeg in iedere wedstrijd dit seizoen wel is terug te zien, lijkt het team hongerig en klaar voor dit toetje!

We heten RSC en alle supporters van harte welkom a.s. zaterdag 14:30 op sportpark It Gryn. Wedstrijdsponsor van deze wedstrijd is Weisch Advies uit Stiens.

Categorieën: