Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Nijland 1

De competitie is voor S.C. Stiens 1 nieuw, maar de tegenstander van a.s. zaterdag zeker niet. Enkele jaren geleden zaten beide teams regelmatig bij elkaar in de competitie en/of nacompetitie. S.C. Stiens 1 was in de eerste wedstrijden nog de betere ploeg, maar daarna heeft de ploeg van trainer Douwe Posthuma zich goed doorontwikkeld met als uiteindelijk resultaat een promotie naar de 2e klasse. De ploeg hanteerde een speelwijze die niet leuk is om naar te kijken, maar wel eentje die uitermate effectief is. Zoals ze zelf zeggen: “complimenten krijgen we zelden tot nooit, want ‘Nijland kan niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen’.

Op hun debuutjaar in de 2e klasse kijken ze als volgt terug: “de 30 punten en de 9e plaats werden behaald met een ijzersterke organisatie, een geweldige instelling en dodelijke counters. Nijland heeft zich conditioneel en organisatorisch aan kunnen passen aan het niveau na de promotie en kwam geen moment in degradatie gevaar”. Dat verdient natuurlijk een compliment. In het vorige seizoen hebben we dat weer eens mogen ervaren door in de bekerwedstrijd veruit het meeste balbezit te hebben, maar uiteindelijk met 1 – 2 in Stiens te verliezen.

Op voorhand staat het dus nu al vast dat S.C. Stiens een lastige zaterdagmiddag tegemoet gaat. Douwe Posthuma was al gesignaleerd in St. Annaparochie en heeft S.C. Stiens dus al aan het werk gezien. Welke conclusies hij heeft getrokken, weten we niet en maakt ook niet uit, want ze spelen naar alle waarschijnlijk met hetzelfde concept als altijd. Hun “Blood Diamond” (Lees: korte ruit) met zoneverdediging zal het vast gaan worden met hun geslepen spits Nico Pieter Bonnema in de wacht.

S.C. Stiens zal met de versterkingen en het vertrouwen van vorig seizoen er waarschijnlijk meteen vol voor gaan. Dat leverde vorig jaar veel punten op. In de 2e klasse is het vast andere koek en Nijland is voor S.C. Stiens altijd een lastig te bespelen ploeg. Aan voorspellingen doen we nog niet, aan verwachtingen daarentegen wel. Beide ploegen zullen een goede start willen maken en dus naar eigen kracht voetballen en ondanks de verschillende speelstijlen verwachten een attractieve wedstrijd. Als Nijland maar niet als eerste scoort… We gaan het a.s. zaterdag meemaken.

Tot op It Gryn in Stiens.

Categorieën: