Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Meppel 1

Zaterdag ontvangen wij om 14.30 uur fc Meppel 1 op It Gryn. De uitwedstrijd werd verloren met 1 – 0. Van deze wedstrijd is door onszelf geen wedstrijdverslag geschreven. Ergens in het achterhoofd herinneren we ons nog dat fc Meppel het duel niet schuwde en de grens van de scheidsrechter opzocht. Dat mag en hopelijk hebben wij ervan geleerd. In hun wedstrijdverslag lezen we dat Meppel ons vergelijkt met een hond die wel blaft, maar niet doorbijt. Deze metafoor hebben we vaker gebruikt voor S.C. Stiens. Toch blijft deze opmerking ons wel ‘bijten’.

Sinds enkele weken is er wel wat bij S.C. Stiens veranderd. Uit de degradatiezorgen zijn we zeker nog lang niet, maar na 3 overwinningen op rij is er binnen de spelersgroep zeker een ander gevoel ontstaan. Het eerste doel is en blijft handhaving, maar iedere overwinning smaakt naar meer en een hond die eet moet je niet storen. A.s. zaterdag mag fc Meppel het tegen S.C. Stiens laten zien. Volgens de ranglijst is fc Meppel de favoriet, maar S.C. Stiens heeft iets recht te zetten en in Stiens is het voor niemand prettig spelen.

We weten dat Ewoud Bergsma er vanwege een schorsing niet bij is en we hopen dat Jordy Weykamp hersteld is van een rugblessure. Rudi van der Burg heeft zijn tactisch plan vast weer klaar liggen. Tot zaterdag.

Categorieën: