Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Leeuwarden Zwaluwen 1

Ondanks dat het een lastige uitwedstrijd is voor Leeuwarden Zwaluwen voorspelt de huis aan huiskrant een 2 – 4 zege voor onze tegenstander van zaterdag. Gelijk hebben ze voor wat betreft een lastige wedstrijd. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in Stiens in een 1 – 1 gelijkspel en dat deed pijn aan de kant van Leeuwarden. Naast puntverlies verloren ze ook ietwat het hoofd en daardoor misschien wel de concentratie voor de kampioensrace met Broekster Boys.

Hoe anders is het aanstaande zaterdag. Over kampioen worden of degraderen wordt nog niet gesproken, maar voor beide teams is winst zeer welkom. Leeuwarden Zwaluwen wil anders dan vorig jaar nu wel een goede competitiestart en S.C. Stiens zal zich willen revancheren voor de nederlaag tegen Tonego. Het team van trainer Carlo Rietdijk heeft ongetwijfeld weer kampioenambities en met het spelersmateriaal gaan ze zeker bovenin meedoen. S.C. Stiens heeft net als andere seizoenen als doel handhaving en groeien in het seizoen.

Het team van trainer Rudi van der Brug zal hier hard voor moeten knokken en tegen Leeuwarden Zwaluwen is dan elk punt mogelijk winst, maar dat kunnen we pas na de wedstrijd vaststellen. Almer Hietkamp is weer wat op de weg terug van enkelblessure. Zijn meedoen geeft Rudi van der Burg wat meer aanvalsdrang en dreiging. Stefan de Vries zal voorin mogelijk zijn eerste speelminuten maken in het eerste elftal in Stiens. Deze talentvolle speler kan dit jaar weleens belangrijk worden voor S.C. Stiens.

In Stiens heeft niemand het gemakkelijk en dus kan de huis aan huis er weleens naast zitten, zeker als S.C. Stiens nu wel scherp begint.

Categorieën: