Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Hardegarijp 1

Enkele jaren geleden kwamen beide ploegen elkaar al regelmatig tegen in de 3e klasse. De onderlingen wedstrijden waren altijd boeiend en spannend. Hardegarijp wist als eerste de stap naar een hogere klasse te maken, maar S.C. Stiens volgde al snel en dat zorgt weer voor dit mooie affiche. In het bijzonder heten we de trainer van Hardegarijp rob de Jong welkom. Enkele jaren geleden waren we vol overtuiging dat een hereniging succesvol zou worden, maar helaas liep het anders.

De ploeg van Rob de Jong is prima begonnen aan dit seizoen. Na 3 wedstrijden stonden ze al trots bovenaan en als we iedereen mogen geloven gaan ze dit jaar ook bovenin meedraaien. Hardegarijp heeft zich spectaculair versterkt en al in de eerste wedstrijden betaalde zich dat uit. Prima veldspel, veel goals voor en weinig tegen. S.C. Stiens moet dus rekenen op een sterk Hardegarijp. Hun eerste verlies in hun streekderby tegen Veenwouden werkt misschien nog wel motiverender. Bij S.C. Stiens mogen onderhand de complimenten worden ingeruild voor punten en dat verdienen spelers en kaders. Er wordt hard gewerkt, iedereen is gemotiveerd en het voetballend doen we voor niemand onder. Het moment dat het spel punten gaat opleveren komt naderbij en waarom niet tegen Hardegarijp. Aan scorebordjournalistiek doen we niet en dus mag ook Hardegarijp rekenen op een fel en gemotiveerd S.C. Stiens.

Mogelijk schakelt S.C. Stiens wel over naar een ander speelsysteem. Afgelopen wedstrijd wilde S.C. Stiens het spel bepalen en dat lukte ook wel [behalve tegen VVI], maar werd het betere spel niet omgezet in punten. Tegen de verwachting in blijken veel ploegen in deze klasse op de counter te spelen. Vorig seizoen was S.C. Stiens in de omschakeling ook erg gevaarlijk en mogelijk worden we in deze wedstrijd door Hardegarijp hiertoe gedwongen. Zaterdagmiddag weten we het al snel meer en even voor half vijf is de uitslag bekend.

Tot zaterdag.

Categorieën: