Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Fc Grootegast 1

De uitslag tegen Fc Meppel was voor S.C. Stiens teleurstellend. Fysiek kwam S.C. Stiens tekort en ondanks enkele goede kansen was het scorend vermogen domweg onvoldoende. Jammer, want het team had afstand kunnen nemen van de staart van de competitie en aansluiting kunnen vinden bij de middenmoot. Wederom mag de conclusie worden getrokken dat de 2e klasse andere eisen stelt aan spelers en het team. De wedstrijd tegen Fc Grootegast is weer zo’n belangrijk duel. Fc Grootegast was vorig jaar in de 3e klas verreweg de beste ploeg en iedereen had verwacht dat zij met gemak mee zouden gaan doen in de 2e klasse. Niets is minder waar. Ook zij hebben inmiddels de punten hard nodig om wat lucht te krijgen. Voor beide ploegen is deze wedstrijd daarom nu al een belangrijke wedstrijd. S.C. Stiens heeft 2 punten meer en kan dus een gaatje slaan. We hopen dat dit gaat lukken, maar op basis van vorig seizoen [en ook het seizoen daarvoor] is Fc Grootegast de te kloppen ploeg.

Fc Grootegast liet vorig jaar zien dat ze fysieke kracht koppelen aan voetballend vermogen. Een hoog baltempo, het spel snel kunnen verleggen met prima combinatiespel of de lange bal, doelgericht en goede wedstrijdinstelling. Veel tegenstanders werden met gemak over de knie gelegd. Dat gold niet voor S.C. Stiens. Op de één of andere manier had Fc Grootegast het altijd lastig tegen S.C. Stiens. S.C. Stiens beet zich vaak vast en groeide in de wedstrijd. Als het dan even niet zo gemakkelijk gaat als gewenst, wordt de zwakke plek van Fc Grootegast blootgelegd. Spelers raakten dan sneller geïrriteerd en daardoor uit concentratie en dat resulteerde in kansen, maar uiteindelijk ging meestal Fc Grootegast er met een miniem verschil met 3 punten vandoor.

Ten opzichte van vorige seizoen zal er namens S.C. Stiens naar verwachting niet zo’n heel andere teamselectie op papier staan. Er zijn helaas enkele blessures en zieken in de selectie van Rudi van der Burg en dat maakt de puzzel lastiger en automatismen anders. Bij S.C. Stiens zijn er dus wat aderlatingen en hoe dat bij Fc Grootegast is weten we niet. Op basis van de voorgaande wedstrijden verwachten we wederom een spannende wedstrijd die op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Dat is inmiddels ook nodig om in de 2e klasse te blijven. Wat na 90 minuten spelen op het scorebord staat weten we nog niet, maar dat S.C. Stiens weer een zware wedstrijd tegemoet gaat is zeker. Concentratie, bewustwording dat waar ook op het veld een fout meteen wordt afgestraft, inzet en slim zijn kunnen een positieve doorslag betekenen. Het koppie erbij houden en vol voor het goede resultaat gaan!

Categorieën: