Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – CVVO 1,

Zaterdag komt de ploeg van Germ de Jong op bezoek in Stiens. CVVO speelt nergens meer voor en dan is het altijd lastig in de schatten hoe zo’n ploeg op het veld staat. De start van de competitie was voor onze gasten nog zo veelbelovend, maar daarna is CVVO een middenmoter geworden. Recent waren er nog de overwinningen tegen Nijland en VVI, waardoor de ploeg zich veilig speelde. Opmerkelijk was de 7 – 1 overwinning tegen Nijland, want dat is weinigen gegeven. Het scorend vermogen van CVVO is bewonderenswaardig. Het aantal tegendoelpunten is daarentegen niet om trots op te zijn. De wedstrijd in Lemmer eindigde in 1 -1. CVVO verdiende naar eigen zeggen meer, maar stonden toen niet op scherp. Of ze dat zaterdag wel staan is afwachten. Vrij uit spelen kan zo zijn voordelen hebben, maar elk voordeel heb ook zijn nadeel.

CVVO hoeft niet af te wachten of S.C. Stiens op scherp staat. De competitiestand vereist dat en dat mogen we ook van de spelers van Rudi van der Burg verwachten. Fc Grootegast zit S.C. Stiens op de hielen, zij winnen de laatste tijd veel en nemen graag de positie van ons over, zodat zij de nacompetitie ontlopen. Daarnaast is S.C. Stiens thuis altijd scherp en is livemuziek leuker met een overwinning.

De uitwedstrijd tegen De Wâlde was geen al te beste, maar de punten zijn belangrijker dan de speelstijl. Gelukkig is de wedstrijdselectie naar verwachting weer aardig compleet en kan Rudi van der Burg spelers opstellen die het beste bij de tactiek passen. S.C. Stiens heeft dit seizoen voor niemand echt onder te doen en bij winst is zelfs CVVO in te halen. Wij verwachten een passievolle wedstrijd en dan zien we aan het einde wel wie wint. Als dat S.C. Stiens eens is en als fc Grootegast punten laat liggen, kan het zomaar eens een hele mooie zaterdag worden.

Categorieën: