Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Broekster Boys 1

De wedstrijd tegen vv Nijland ging vanwege nog winterse omstandigheden niet door. De winter heeft Friesland weer [voor even?] verlaten en dus mag S.C. Stiens 1 ook beginnen aan de tweede omloop. Natuurlijk wil je altijd voetballen, maar de spelers van Rudi van der Burg hebben best wel wat pijntjes overgehouden aan het [vele] zaalvoetbal. De rust van afgelopen zaterdag was in dat opzicht best goed. S.C. Stiens zit daardoor nog niet in het [lekkere] ritme en wat dat betreft heeft Broekster Boys een voordeel. Zij hebben al wel gespeeld, maar dat verliep helaas voor hun minder goed, want ze hebben op eigen terrein verloren van S.C. Joure.

Voor aanvang de competitie had Broekster Boys een hele andere verwachting van de competitie. Veel blessureleed zorgde ervoor dat ze hun ambitie niet waar kunnen maken, maar dat maakt de Boys mogelijk nog strijdvaardiger. Eens zal het aanwezige talent er toch uitkomen? Zeker vandaag is winst voor hun van belang want 2 keer op rij verliezen na de winterstop is voor niemand een lekkere 2e start. Het gat met S.C. Stiens is ook maar 4 punten en dat maakt deze wedstrijd meteen interessant. S.C. Stiens kan dus bij winst de aansluiting vinden. Als we aan de heenwedstrijd terugdenken, was S.C. Stiens van mening dat ze te weinig hebben gekregen. Vol verwachting was S.C. Stiens begonnen aan de competitie en dan voetballend prima meekunnen komen met één van de titelkandidaten was goed om te ervaren en des te zuurder was het verlies. Harry Dijkstra zit een schorsing uit en hopelijk zijn de pijntjes echt verleden tijd.

In de winterstop heeft de TC met veel spelers gesproken. Iedere speler heeft vertrouwen en zich uitgesproken dat: “wat er ook gebeurt wij blijven in de 2e klasse!” Vanaf vandaag mogen ze dat in onverzettelijkheid en daden gaan omzetten. Hopelijk is er geleerd dat de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal begint en dat terug knokken in de wedstrijd veel energie kost. We weten nu ook wat het is om te spelen in de 2e klasse en dat alles mag vertrouwen hebben en geven om de doelstelling te halen.

Categorieën: