Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Be Quick Dokkum 1

Zaterdag 10 december trapt of S.C. Stiens of Be Quick Dokkum af voor de laatste competitiewedstrijd in 2016. S.C. Stiens sluit dan een prachtig voetbaljaar af, maar een voetbaljaar is geen kalenderjaar en wat is er mooier dan een sportief mooi jaar ook goed af te sluiten? Dan zal Be Quick Dokkum moeten worden verslagen en dat zal niet gemakkelijk worden. De ploeg van Henk Konings is bezig aan een goede wedstrijdreeks en zal die lijn willen meenemen de winterstop in. Afgelopen week werd Hardegarijp met maar liefst 4 – 1 verslagen en dat verraad kwaliteit en vorm. Het laatste verlies dateert van 15 oktober tegen SC Veenwouden.

Het team van Rudi van der Burg moet voor een goed resultaat vol aan de bak om daarna even rust te pakken in de winterstop. Het lijkt erop dat S.C. Stiens iets stabieler wordt. De wedstrijd tegen De Wâlde verliep wel chaotisch, maar de winst wel op tijd veilig gesteld en tegen CVVO werd er gelijkgespeeld. Dat was een prima resultaat, maar in de slotfase kon de winst zelfs worden binnengehaald. Be Quick Dokkum zal zaterdag als favoriet aan de wedstrijd beginnen, maar winnen in Stiens is voor niemand gemakkelijk en dus mogen ze het proberen. Hoe de spelers van S.C. Stiens er fysiek voorstaan is ongewis, maar zaterdag moeten ze er staan.

Enkele jaren geleden vochten beide ploegen altijd leuke duels uit in de 3e klasse en ontliepen elkaar niet bijzonder veel. De laatste wedstrijd in Dokkum verloor S.C. Stiens ruim, maar geflatteerd. Ongetwijfeld zijn beide ploegen sterk gewijzigd, maar we verwachten dat ze er een mooie laatste wedstrijd van maken in 2016.

Tot ziens in Stiens.

Categorieën: