Voorbeschouwing op het seizoen van S.C. Stiens 1

Een nieuw seizoen staat weer voor de deur en aanstaande zaterdag is er de 1e wedstrijd uit tegen Tonego uit Luttelgeest. Voor S.C. Stiens een onbekende tegenstander. Vorig jaar zijn ze kampioen geworden in de 3e klasse. Vaak zien we dat promoverende clubs het meteen goed doen, want ze willen natuurlijk laten zien dat ze mee kunnen in hogere klasse. Hoe belangrijk het ook is een tegenstander te kennen, uiteindelijk moet je van jezelf uitgaan en daarmee komen we bij S.C. Stiens.

Veel spelersmutaties ten opzichte van vorig seizoen er niet. Basisspelers Wilco Bergsma en Wilco de Haan zijn vertrokken. Daar staat tegenover de talentvolle spelers die dit of een seizoen eerder vanuit de A-junioren zijn overgekomen. Zij zullen ongetwijfeld meer en meer worden ingepast in het team van trainer Rudi van der Burg. Dat zorgt ervoor dat dit seizoen nieuwsgierig en weer belangrijk gaat worden. Als de jongere garde het goed oppakt, heeft S.C. Stiens een stevig fundament voor komende jaren en misschien is dat wel belangrijker dat een hoge notering op de ranglijst. Dat heeft mogelijk ook te maken met de sterkte van de competitie, want die is sterker dan vorig jaar.

Verenigingen als Leeuwarden Zwaluwen, Joure en BCV, CVVO zullen ongetwijfeld ambities hebben voor een klasse hogerop en dan is degradant Blauw Wit ’34 daar ook nog eens bijgekomen. De 2e klasse is voor zo’n club natuurlijk geen podium. Naast deze clubs is er nog Marum en Hardegarijp, verenigingen met altijd een goede selectie en dan mogen we Wykels Hallum natuurlijk niet vergeten. Misschien geen brede selectie, maar voor iedere tegenstander altijd een lastige wedstrijd en dat zal dit jaar zeker voor S.C. Stiens ook niet anders zijn. ‘t Fean 58 en Nijland zijn ook weer terug in de 2e klasse en we komen dit jaar VVI en Veenwouden ook weer tegen

Het mag duidelijk zijn: een zeer moeilijke competitie. S.C. Stiens zal de ervaring van voorgaande seizoenen goed moeten gebruiken en weer staan als een team. De voorbereiding bestond voornamelijk uit bekerwedstrijden. Tegen het sterke Zeerobben werd met 2 – 0 verloren en ook St. Anna was nipt te sterk. De 3e wedstrijd was een gelijkspel tegen 1e klasser GAVC en afgelopen dinsdag was een 0 – 0 tegen Leovardia.

Zaterdag gaat het dan weer echt gebeuren. Wij wensen spelers en begeleiding een mooi, sportief succesvol en blessurevrije competitie toe. De eerste klap is een daalder waard.

Categorieën: