Voorbeschouwing Leeuwarden Zwaluwen 1 – S.C Stiens 1

Beide ploegen hebben vier wedstrijden gespeeld en 6 punten. Toch is er een niet onbelangrijk verschil. Leeuwarden Zwaluwen verloor de eerste twee wedstrijden. Sinds die twee wedstrijden heeft het team van Carlo Rietdijk de opgaande lijn te pakken en won met ruime cijfers van Marum en Hardegarijp. Daarmee is de koers ingezet richting de top van de competitie en natuurlijk hoort Zwaluwen daar thuis. Jaren hebben ze 1e klas gespeeld en hoort deze club tot één van de toonaangevende amateurverenigingen in Friesland Terug naar de 1e klas zal zeker de ambitie weer zijn. Dan moet er zaterdag ook weer gewonnen worden van S.C. Stiens en dat is niet gemakkelijk.

Rudi van der Brug heeft een ploeg die dit jaar niet gemakkelijk te verslaan is. Helaas hebben we al weer drie keer gelijkgespeeld. Dat levert maar weinig punten op, maar geeft wel aan dat wij beschikken over een stugge ploeg. Helemaal als je weet dat er telkens vanuit een achterstand is terugkomen en zelfs twee keer na een 2 – 0 achterstand. Helaas komen we steeds op achterstand door eigen fouten. Als dat zaterdag nu eens niet gebeurt, wordt het interessante wedstrijd. Rudi van der Burg kan mogelijk weer beschikken over Gerrit Winkel en heeft tegen SC Joure gezien dat zijn bank sterk genoeg is voor dit niveau.

Voor S.C. Stiens is winst belangrijk om de aansluiting en het goede gevoel vast te houden en wie weet spelen we tegen ons ‘oude’ clubgenoot Selwin de Vries. Trainer Carlo Rietdijk beschikt over een sterke selectie met enkele gevaarlijke spitsen. We verwachten een mooie doelpuntrijke wedstrijd op het mooie sportpark van Leeuwarden Zwaluwen.

Categorieën: