Voorbeschouwing Kollum 1 – S.C. Stiens 1

Na enkele afgelastingen speelt S.C. Stiens 1 zaterdag dan weer om het echie tegen Kollum 1. Over de thuiswedstrijd is niet alleen in Stiens en Kollum veel gesproken, maar ook ver buiten de dorpsgrenzen. Kollum was toen één van de koplopers, maar werd met maar liefst 9 – 1 afgedroogd. Een uitslag waar Kollum nog blij mee mocht zijn ook. In Stiens hadden we zoiets nog nooit meegemaakt en Kollum was geland in de 2e klasse. Kollum verloor na die wedstrijd de focus niet, maar pas later in 2019 kwam er een negatievere reeks.

S.C. Stiens kwam daarna beter en beter in het ritme en maakt nog een grote kans op de 2e periode. Deze wedstrijd telt in deze reeks mee dus is deze wedstrijd dubbel zo interessant. S.C. Stiens wil zo graag winnen en Kollum zal de 9 – 1 zeker willen wegspelen. Welke wil is sterker? Misschien is die motivatie wel van doorslaggevend belang.

De verdediging zal waarschijnlijk ook van doorslaggevend belang zijn. Meestal moet je één meer scoren dan de tegenstander, maar dat kan ook gezegd worden van één minder doorlaten. Scoren kunnen beide teams als de beste en dat we dus goals gaan zien is geen vraag. S.C. Stiens is meer in balans dan Kollum, maar de aanval van Kollum is echt verrekte snel en goed. Als Rene Dijkstra dat tactisch weet op de lossen is er zeker wat te halen. Wij wensen spelers en staf veel succes toe.

Categorieën: