Voorbeschouwing Broekster Boys 1 S.C. Stiens 1

Na de mooie thuisoverwinning op Nijland volgt nu de eerste uitwedstrijd in Damwoude tegen de Broekster Boys van trainer Ron de Boer. Broekster Boys is voor S.C. Stiens een onbekende tegenstander, maar natuurlijk volgen we het amateurvoetbal in het Noorden en dan lezen we met regelmaat items over de ploeg uit Damwoude. Al jaren zijn ze de gevestigde orde in de hogere regionen van het amateurvoetbal en naar eigen zeggen zien ze zichzelf graag terug in de 1e klasse. Hun ambitie steken ze niet onder stoelen en banken, want ze beschouwen zichzelf als één van de favorieten in deze competitie. Dat zal dan ook wel zo zijn, want wie kent zichzelf nu beter dan zichzelf? In ieder geval getuigt het van lef om deze ambitie hardop uit te spreken.

In de eerste competitiewedstrijd deden ze zichzelf in hun dadendrang te kort door te verliezen in Joure met 3 – 1. In het wedstrijdverslag konden we opmaken dat het verlies niet geheel onverdiend was. Joure was natuurlijk versterkt met spelers van hun zondagafdeling en mag dus ook worden gerekend tot de betere ploegen. De verwachting is dan ook dat de Broekster Boys zich voor hun thuispubliek willen en zullen laten gelden en dat moet dan ten koste gaan van S.C. Stiens.

Het debuut van S.C. Stiens in deze competitie was best heel aardig en smaakt naar meer en nog beter. Spelers en staf weten dat het zaterdag waarschijnlijk een tikkeltje zwaarder gaat worden en zullen zich goed gaan voorbereiden op deze clash. Trainer Rudi van der Burg heeft een zeer brede en gelijkwaardige selectie tot zijn beschikking. Of hij voor a.s. zaterdag andere keuzes maakt weten we zaterdag pas. Zoals eerder aangegeven doen we [nu nog] niet aan voorspellingen, maar wel aan verwachtingen. Broekster Boys mag het laten zien en we verwachten dat S.C. Stiens prima partij kan gaan bieden en wie leidt dat tot een verrassing.

Categorieën: