Voorbeschouwing Be Quick Dokkum 1 – S.C. Stiens 1

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op moment van schrijven [donderdagavond] is de wedstrijd tussen fc Grootegast 1 – Broekster Boys 1 aan de gang. Dat is voor S.C. Stiens een belangrijke wedstrijd en het jammerlijke is….we hebben er geen invloed op. Bij winst van fc Grootegast, hebben we een gelijk aantal punten, maar door een beter doelsaldo ruilen wij met hun van positie op de ranglijst en spelen we virtueel nacompetitie. Een plek die we niet ambiëren. Zaterdag kan het dan weer anders worden. Dan moet fc Grootgast punten verspelen en afhankelijk van hun uitslag moeten wij meer punten halen dat zij.

Dat moet dan gebeuren tegen Be Quick Dokkum. Een ploeg in zeer goede vorm en die zelfs zaterdag nog kampioen kan worden. Op voorhand is niemand kansloos en staat het nog 0 – 0, maar dat het een hele opgaaf gaat worden staat bij voorbaat vast. S.C. Stiens 1 neemt daarnaast niet de grootste vorm mee naar Dokkum. Tegen CVVO had het ook moeten gebeuren, maar slaagde de ploeg er nauwelijks in om überhaupt kansen te creëren. Be Quick Dokkum is als team veel verder en als we de verslagen lezen, merken we op dat ze in de omschakeling enorm gevaarlijk en efficiënt zijn. Daarmee sta je dus gerust tweede en lonkt het kampioenschap.

S.C. Stiens zal dus scherp aan de aftrap moeten staan en Be Quick niet hun favoriete spelletje laten spelen. Maar dan nog is de verwachting dat Be Quick sterker zal zijn dan S.C. Stiens. Of hebben wij baat bij het feit dat Zeerobben waarschijnlijk wel kampioen gaat worden en dat Be Quick zich daarom spaart? Wij denken van niet en voetbal is onvoorspelbaar. De tegenstander van Zeerobben is Hardegarijp en die zal zich toch willen laten gelden?

Laten we maar naar onszelf kijken. Het maximale wat we kunnen doen is winnen. Niet gemakkelijk, maar ook niet onmogelijk. Het geloof in eigen kunnen is er altijd wel en wij mogen ons graag spiegelen aan sterkere tegenstanders. De wil is er altijd en nacompetitie willen we absoluut niet. Zaterdag is er weer een kans om dat te voorkomen en ik stel voor dat alles moet wijken voor dat doel. Wij wensen spelers en staf sportief succes toe.

Categorieën: