Voorbeschouwing 1e ronde nacompetitie S.C. Stiens 1

A.s. zaterdag 21 mei begint S.C. Stiens aan de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen Minnertsga 1. Dinsdag 24 mei a.s. is de return in Stiens. Als S.C. Stiens deze tweestrijd wint volgt de 2e ronde in de nacompetitie in een poule. Daarop voouit blikken heeft geen zin, want eerst dus de wedstrijden tegen Minnertsga. Beide ploegen kennen elkaar goed, want in de afgelopen waren ze regelmatig elkaars tegenstander. Vorig jaar was Minnertsga in de openingswedstrijd van de competitie de sterkste met 3 – 2, maar in de thuiswedstrijd was S.C. Stiens de betere ploeg en won met 3 – 1. Wat ons bijstaat is dat Minnertsga beschikt over een goede mentaliteit [past natuurlijk bij dit sportdorp]  en ze dit koppelen aan mentale uitdaging van de tegenstander. Ze weten vaak precies waar de achilleshiel van S.C. Stiens is. Maar achteruitkijken heeft nu ook geen zin meer. De wedstrijden in de nacompetitie staan los van het verleden en de vorm of flow van dit moment geeft vaak de doorslag.

Zowel S.C. Stiens als Minnertsga hebben recent een goede serie neergezet. S.C. Stiens heeft dan weliswaar in een ogenschijnlijke zwaardere klasse meer punten gehaald. Minnertsga heeft in hun klasse een geweldige 3e periode gekend en dat nemen ze mee naar de nacompetitie. 22 punten uit  9 wedstrijden met een doelsaldo van 24 voor en 7 tegen verraadt goede vorm. S.C. Stiens kreeg de 3e periode van kampioen FC Grootegast met 20 punten en een doelsaldo van 27 voor en ook 7 tegen tegen. Beide ploegen ontlopen elkaar ook wat dat betreft niet of nauwelijks. Belangrijkste man van Minnertsga is Remco van der Mossel. Hij is of kan clubtopscoorder aller tijden worden. Zo’n goalgetter heeft S.C. Stiens niet rondlopen. Bij S.C. Stiens zijn er meerdere die kunnen scoren en dat is een prettige wetenschap. Blessures en schorsingen kunnen weleens de doorslag geven.

Riemer Kooistra kennende zal hij net als alle andere wedstrijden uitgaan van eigen kracht en dat is terecht. Sinds er zicht was op de 3e periode heeft hij deze strategie gevolgd en niet zonder succes. Vertrouwen in eigen kunnen is altijd goed, maar mag nu niet doorslaan in. Op voorhand kan niet worden ingeschat welke ploeg favoriet is. Details kunnen in dit soort wedstrijden bepalend zijn en inzet is een minimale vereiste. Spelers van beide ploegen weten wat er op het spel staat. Minnertga heeft vaker dit soort wedstrijden gespeeld en weet wat het is om op een hoger niveau te spelen. Het is aan S.C. Stiens te bewijzen dat zij ook op dit niveau kunnen spelen.

Tot zaterdag!

Categorieën: