Vierde winst op rij voor S.C. Stiens MO17-1

Vandaag kwam S.J.O. Broekster Walden MO-17-1 op bezoek. Een eerdere wedstrijd is al eens afgelast, maar kon nu in het Paasweekend ingehaald worden.

De dames werden voorbereid op een verdedigende opstelling. Nu helemaal, want met een stevige 2e plaats in de competitie, kunnen we geen tegendoelpunten permitteren. Helaas kon Anyke niet aanwezig zijn en was Amna nog ziek en Femke en Floor nog steeds geblesseerd.

Maar met wat invalkrachten zijn de dames een stevige voetbalwedstrijd ingegaan. De verdediging van Broekster Walden stond krachtig de eerste helft en wist voor het doel een hoop weg te halen. Maar toch speelden onze dames een mooie aanvallende pot en,  op een klein aantal counters van de tegenstanders na, werd er behoorlijk wat op hun helft gespeeld. In de tiende minuut wist Linda vanuit een aanval over rechts een prachtig doelpunt te scoren.

Op de paar counters na welke, door de verdediging en door goalie Sara, vakkundig opgelost werden, ging het qua spel gelijk op,  misschien wat meer kansen voor Stiens, maar deze kwamen er niet door.

De tweede helft kwamen onze dames sterk uit de kleedbox. De verdediging stond nog steviger en er werd nog meer op balbezit gevoetbald. Twee keer kwam de tegenstander dichterbij ons doel, maar Sara hoefde niet echt aan het werk. De spanning was wel om te snijden en er werd wat harder gevoetbald. De dames van Broekster Walden waren uit op een gelijkmaker en zetten zich harder in.

Gelukkig kwam Linda in de 69e minuut met de bevrijding door een tweede doelpunt te scoren.

Hierna werd er vooral veel gestreden op het middenveld en onze voorhoede en waren er nog grote kansen, maar vielen ze helaas niet meer.

Eindstand 2-0. Volgende week een belangrijke pot tegen de ongeslagen nummer 1 uit de competitie Suamar, het wordt erop of eronder voor een eventueel kampioenschap, maar eerst maar even genieten van deze overwinning.

S.C. Stiens zoekt nog meiden om hun teams te versterken. Lijkt het jou leuk om lekker te voetballen met wat andere meiden van jouw leeftijd, meld je dan aan bij ons via de website. We zoeken meiden en dames in alle leeftijdscategorieën!