Zeerobben MO17-1 – S.C. Stiens MO17-2

Een doordeweekse wedstrijd, op bezoek bij Harlingen, harde wind en 3 punten die lonken.

De eerste helft, wind tegen en dus werk aan de winkel. Stiens in de aanval, Zeerobben aan het tegenhouden. Dit was het beeld van de wedstrijd. De eerste tien minuten was het nog even wennen met die harde wind maar vanaf dat moment kwam de ene na de andere kans. De eerste was voor Danique, een schot dat wel of niet werd gekeerd voor de lijn. De keepster van Zeerobben dacht dat de bal zat en zo dachten de speelsters van Zeerobben ook. De scheidsrechter die 30 meter verderop stond oordeelde anders en gaf de bal weer aan de keepster. Vijf minuten later was daar dan alsnog de 0-1, Danique mocht aanleggen en zag de bal met enig fortuin in de verre hoek belanden. Schoten van Hannah, Laura, Tara, Britt, Anniek en ook van Danique wisten in het vervolg van de eerste helft geen doel te treffen, van dichtbij of wat verder weg, de ballen wilden er niet in en dus was het rusten met slechts een 0-1 stand. Positief punt: er werd bij vlagen leuk getikt, er werden heel veel kansen gecreëerd en er werd niets weggegeven.

De tweede helft zouden wij het verschil moeten maken en ook nu was het beeld van de eerste helft weer teruggekeerd. Zeerobben was aan het tegenhouden en wij aan het aanvallen en dit resulteerde in een ontzettend groot aantal kansen van onder meer Tara, Hannah, Laura, Danique, Britt en Anniek. Dit maal waren de paal, lat en het gebied waar de paal en laat elkaar tegemoetkomen samen met de keepster een niet te slechten muur. Het zat vandaag niet mee in de afronding en dat is net als bij de MO17-1 ook hier een probleem. Kansen zijn er genoeg, er wordt af en toe prima gevoetbald maar dat laatste beetje geluk ontbreekt wel eens maar dat de dames zich blijven ontwikkelen is voor mij alleen al heel erg mooi. Zoals gezegd, voldoende kansen maar de bal wilde er niet in. Hannah met een bal op de kruising, Anniek van dichtbij die haar schot net geblokt zag worden en Tara die net voorlangs schoot. Als de beslissing zolang duurt dan voel je het al aankomen, die bal goal gaat aan de andere kant vallen. Een vrije trap van Zeerobben, 3 minuten voor tijd…. vangbal voor Barber. In de allerlaatste minuut viel daar dan alsnog de beslissing, randje 16 in de verre hoek, een prima goal van Tara. 0-2 was de einduitslag, werkelijk een wonder dat het daar slechts bij is gebleven gezien de verhoudingen en het aantal kansen.

Zaterdag komt de koploper op bezoek, in de uitwedstrijd een 0-2 overwinning voor ons. BBC zal erop gebrand zijn om niet te verliezen, een verliespartij voor BBC zou namelijk betekenen dat wij het in eigen hand hebben om kampioen te kunnen worden. Door enkele mindere resultaten bij Oosterlittens en thuis tegen Wardy hebben wij het onszelf onnodig moeilijk gemaakt en zaterdag is alleen een overwinning van waarde voor ons in de titelstrijd.