Zeerobben een maat te groot voor S.C. Stiens.

Zonder de nog geblesseerde Wilco de Haan en de afwezige Jordy Weykamp trad S.C. Stiens aan tegen kampioenskandidaat Zeerobben. De openingsfase was verrassend voor de Stiensers en het was jammer dat de eindpass te onnauwkeurig was. In de omschakeling waren met name de rappe buitenspelers van de Zeerobben, Higor da Silva en Dylan Drent, erg gevaarlijk.

In de 17e minuut zette Gerbrand Sinnema spits Hilbrand Klijnstra alleen voor de ervaren Zeerobben keeper Jacob de Vries die Klijnstra onderuit haalde. Een 100% strafschop behalve volgens de warrig leidende arbiter Walters. Hierna trokken de Zeerobben het spel meer en meer naar zich toe en liet deze ploeg zien tot welk goed voetbal zij in staat zijn. Stiens goalie Willem Rauwerda wist in deze fase nog een aantal malen een treffer te voorkomen maar tussen de 30e en 42e minuut haalde Zeerobben de trekker genadeloos over. Tweemaal Da Silva en eenmaal Drent schoten de thuisploeg naar een 3-0 voorsprong waarmee ook gerust werd.

Na de thee combineerde Zeerobben vrolijk verder en werd de Stiens defensie zwaar op de proef gesteld. Doelman Rauwerda voorkwam met prima ingrepen een grotere achterstand. Halverwege de tweede heft beet S.C. Stiens wat meer van zich af en kwam het via Doeke van der Ploeg en de goed ingevallen Sander Kars tot doelpogingen. De Vries liet in beide situaties zijn klasse zien.

In de slotfase scoorde Jeffrey Draaisma nog twee wonderschone treffers voor de thuisploeg waardoor de 5-0 eindstand op het scorebord kwam. Een zware nederlaag voor de SC Stiens maar wel tegen een geweldige ploeg, veel kwaliteit, snelheid, techniek en een prima spelopvatting. Gelukkig zijn niet alle teams in de 2e klasse van dit niveau.

Zaterdag 26 november is vv De Walde te gast in Stiens en dan mogen de mannen van Rudi vd Burg proberen weer wat punten aan het nog wat magere totaal toe te voegen.