Zeerobben F1 – S.C. Stiens F1 (1-2)

Vandaag stond de zwaar beladen wedstrijd tegen de koploper Zeerobben op het programma. Bij winst op S.C. Stiens kon Zeerobben de Champagne fles openen en het kampioenschap vieren. Echter S.C. Stiens was van mening nog een appeltje met hun directe belagers te schillen. Immers als S.C. Stiens F1 deze pot zou winnen dan hadden zij het kampioenschap in de hand. Een echte topper, de nummers 1 en 2 als Ajax en PSV tegen elkaar. Thuis had S.C. Stiens verzuimd de wedstrijd winnend af te sluiten. Met een overmacht aan kansen bleven we op 3-5 steken. Vandaag was de revanche.

S.C. Stiens begon de wedstrijd in de vaste opstelling met Joran Keizer (keeper), Boyen de Boer (laatste man), Bouke Janse (rechts back), Hidde Wolf (links back), Koen Achterberg (mid-mid), Kars Meijer (rechts mid) en Lars van der Pol (spits). Tycho Kuijer (invallend rechts back/Links mid).

De jongens stonden op scherp en waren gebrand om het kampioenschapsfeest van Zeerobben te verstoren. Vanaf de aftrap werd er scherp gevoetbald. Toch moest S.C. Stiens de eerste tegentreffer incasseren. Een vreemde dwarrelbal werd in eerste instantie door Joran gered, echter de wind speelde hem parten. Na de 1-0 zetten S.C. Stiens een tandje bij. Mooi combinatie voetbal met geweldige steekpasses van Koen op Kars zorgde ervoor dat over de flank werd aangevallen. Kars die overzicht had en niet alleen zijn vizier op de bal had speelde spits Lars aan en die tikte de welverdiende gelijkmaker binnen. 1-1. Een belangrijke stand om vaste te houden tot aan de rust. We speelden de eerste helft tegen de wind en dat voordeel van wind kon wel eens beslissend gaan worden in de tweede helft. Langs de kant van het veld liepen de gemoederen hoog op. Het meegereisde publiek, maar ook leiding van S.C. Stiens kon zich amper in bedwang houden. Dat het spannend zou worden wisten we, maar zo spannend…

De boys hielden de 1-1 vast en het was tijd om even bij te tanken. In de rust onder het genot van een glaasje ranja werden de puntjes op de i gezet. Ruud en Peter namen de jongens apart en attendeerden hen erop dat er in de tweede helft mogelijkheden waren om de wedstrijd winnend naar ons toe te trekken. Echter het verdiende wel ieders inzet en vechtersmentaliteit. Om de druk niet bij de jongens te leggen werd er niet gesproken over een mogelijk kampioenschap. De druk lag bij Zeerobben en dat moest ook zo blijven.

Na een welverdiende rust werd er afgefloten voor aanvang van de tweede helft. Deze tweede helft ging op en neer, waarbij niet echt het voordeel van de wind werd gepakt. Toch wist S.C. Stiens na een mooie opbouw te scoren. 1-2. Pfff…. Nu was het noodzaak om de wedstrijd uit te spelen. In een alles op alles poging werden ballen naar voren geschoten. Het mooie voetbal was niet meer aan de orde, en was overgegaan op het uitverdedigen en vasthouden van de voorsprong. Met geknepen billen stond leiding en publiek van S.C. Stiens langs de lijn, die zich af en toe verbaasde over de beslissingen van de arbiter. Ook de tijd werd belangrijker en belangrijker. Met inmiddels 24 minuten op de klok was er nog steeds geen eindsignaal gefloten. Alle ballen vooruit….. In de 26 minuut klonk eindelijk het verlossende fluitje. S.C. Stiens pakte de winst en zorgde ervoor dat de kurk op de champagnefles bleef. Een top prestatie van iedere speler, die als één collectief het gestelde doel had bereikt.

Zaterdag 21 mei 10:15 uur thuis wordt het kampioenschap beslist. Bij winst op FC Harlingen F1 wordt S.C. Stiens kampioen. Komt allen om F1 aan te moedigen!!!