Winst voor MO17-1 in Sint Annaparochie

Na twee zaterdagen geen wedstrijd te hebben gehad mochten we vandaag eindelijk weer aantreden.

Al snel bleek hoe de wedstrijd zou verlopen, het spelbeeld was eentonig. St. Anna was vooral bezig met verdedigen en het was zaak dat wij de bal het werk lieten doen. Amper een minuut in de wedstrijd was daar de eerste kans al, met een mooie pass werd Julia diep gestuurd, helaas werd de kans niet gepromoveerd tot doelpunt. Een paar minuten later was het Emma die de bal net naast schoot en in de 5e minuut waren het Saskia en Emma die elkaar wisten te vinden maar ook deze grote kans werd niet benut. In de 9e minuut was het dan eindelijk raak, Saskia pikte de bal op na goed werk van Brecht en wist de bal van 25 meter in het doel te schieten. Vijf minuten later was het wederom raak, corner van links die werd genomen door Saskia en op fraaie wijze werd binnengekopt door Brecht. In de 20e minuut was het Janita die goed doorstapte en de bal wist te onderscheppen, Saskia werd diep gestuurd maar stuitte op de keeper. In de 30e minuut viel de 0-3, Saskia kreeg de bal van Lonneke en trok de bal terug vanaf de achterlijn waarna Rixt simpel binnen kon tikken. Twee minuten later was het Danique die de paal raakte en kort daarop wist ze met een schot het doel net niet te treffen. St. Anna had tot nu toe niets in de melk te brokkelen en mocht blij zijn dat de score tot nu toe niet veel hoger was opgelopen. In de 37e minuut was het St. Anna die haar eerste kans van de wedstrijd kreeg. Een lange bal van achteruit liet het aankomen op een sprintduel en de speelster van St. Anna was ons te machtig en wist raak te schieten. Vlak voor rust diende zich nog een laatste kans aan voor ons, het was wederom Janita die de bal onderschepte, Lois diep stuurde waarop Lois de bal breed gaf op Saskia die helaas van dichtbij op de keeper stuitte. Een eentonig spelbeeld met een veel te lage ruststand maar er werd af en toe prima voetbal gespeeld.

Het doel van de tweede helft was de score verder uit te breiden en het enige gevaar van St. Anna in te dammen. Al vrij vlot in de tweede helft was het Lonneke die binnenschoot van dichtbij, St. Anna kon de bal niet wegkrijgen en Lonneke was er als de kippen bij. Kort daarop was het wederom Lonneke die een grote kans kreeg, ditmaal stuitte ze op de keeper, de keeper van St. Anna keepte overigens een prima wedstrijd, ze wist ontzettend veel ballen te keren en zonder haar was de score ongetwijfeld veel hoger opgelopen. De 1-5 viel in de 58e minuut toen Danique naar binnen sneed en met een steekpass Saskia 1 op 1 met de keepster van St. Anna zette. Dit maal was het schot de keepster te machtig. Amper 60 seconden later lag ook de 1-6 in het net. De bal werd gelijk veroverd vanaf de aftrap, Anniek kreeg de bal in de voeten en stuurde Emma diep, Emma legde de bal breed op Saskia waarop Saskia niet zelfzuchtig bleek te zijn en de bal terug legde op Brecht die er nog beter voor stond. Een paar minuten later, met een vrijwel identieke aanval, had de keeper nu wel een antwoord. In de 70e minuut stuurde Hiltje Sanne diep maar ook dit keer had de keepster van St. Anna een antwoord. In de resterende tien minuten diende zich nog een paar kleine mogelijkheden aan maar deze veranderden niets aan de uitslag die al in de 61e minuut was bereikt.

Het enige dat wij onszelf kunnen verwijten is het niet verder laten oplopen van de score maar al met al werd er leuk gevoetbald en heeft St. Anna maar een kans gehad in de gehele wedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Wardy MO17-1 op het programma.