Winst in lastige uitwedstrijd MO17-2

Vorige week moesten we om half drie moeten voetballen, vandaag was het om negen uur in de ochtend een uitwedstrijd in Vrouwenparochie. Vandaag moesten we het doen zonder Esma, Janita, Nicole en Danique. Negen man is nogal krap dus deden Mare, Ramona, Lois en Lizzy mee van de MB1 die vandaag afgelast was. Na de gemakkelijke overwinning tegen Broeksterwâlden MB1 moest er vandaag wederom gewonnen worden om kans te maken op de volgende ronde in de beker.

De wedstrijd begon veelbelovend, Hannah en Lois wisten elkaar goed te vinden en dit leverde al snel de eerste kans op, na een knap een-tweetje eindigde de bal na een schot van Hannah net naast het doel. Dit bleek ons enige wapenfeit te zijn, we lieten ons meeslepen in het spel van de tegenstander, die het veld erg klein hielden en van achteruit ballen naar de snelle aanvallers lanceerden die overigens vaker over de zijlijn belandden dan bij de aanvallers. Dit was het spelbeeld gedurende de eerste twintig minuten, onrustig ‘voetbal’ waarbij de bal vaker het gebied over de zijlijn zag dan het speelveld. Een spaarzame uitval van CVO/Ouwe Syl werd door Barber uitstekende gekeerd. Rond de 23e minuut diende zich de tweede uitgespeelde kans aan van onze kant. Laura stuurde Lois diep met een prima pass waarna Lois de bal teruglegde op Britt die helaas van dichtbij op de keeper stuitte, de rebound was helaas een prooi voor de lat na een poging van Anniek. Na een half uur op de klok gaf Lizzy een diepe bal richting Lois. De bal leek een prooi voor de keepster van CVO/Ouwe Syl te worden echter tastte ze mis en kon Lois de bal in het lege doel schuiven. Kort na de openingstreffer was het weer een lange bal van CVO/Ouwe Syl die gevaar bracht, achterin stond het minder goed dan anders en hier wist de tegenstander wederom bijna van te profiteren, weer bracht Barber redding met een prima actie. Op slag van rust viel de tweede treffer. Tara speelde de bal in een keer door op Lois die op haar beurt de bal in een keer terug speelde naar Tara, die goed doorgelopen was. Oog in oog met de keeper wist Tara de bal langs de keeper te schuiven.

Het veld werd niet breed gehouden, het veld werd veel te lang gemaakt, er werd teveel stilgestaan en gekeken naar de bal en het voetbal was onnauwkeurig. We kunnen veel beter alleen lieten we dat in de eerste helft niet zien.

Na een evaluatie in de rust begonnen we voortvarend aan de tweede helft, er werd weer naar elkaar gekeken en wat er in de rust was afgesproken werd ook nagekomen. In de eerste minuut na rust was het gelijk raak, Britt kreeg de bal op maat in de diepte van Anniek en kon naar binnen snijden en uithalen, de keeper van CVO/Ouwe Syl bracht knap redding, de rebound was een prooi voor Lian die de bal met een droge knal van een meter of 25 in de rechter beneden hoek zag eindigen. Helaas hielden we het voetbal zoals we horen te spelen niet lang vol en lieten we ons weer meeslepen in het spel van de tegenstander, veel lange blinde halen die vaker over de zijlijn gingen dan bij een medespeler belandden. Op enkele speldenprikjes na wisten we niet veel meer te brengen in de tweede helft, kort voor het einde kregen zowel CVO/Ouwe Syl als wij nog een kans maar het leverde aan beide kanten niets op. De drie punten zijn binnen en op 22 oktober volgt de laatste bekerwedstrijd tegen Be Quick Dokkum MB1.

Scheidsrechter bedankt, CVO/Ouwe Syl bedankt en alle andere vrijwilligers bedankt die hebben meegeholpen aan deze wedstrijd.

Volgende week staat MKV MB1 – SC Stiens MB2 op het programma, deze wedstrijd wordt om 10:45 uur gespeeld. Hopen op een betere wedstrijd dan vandaag.