Wedstrijdverslag S.C. Stiens JO15-1 – SDS JO15-1

De voortekenen waren goed. Het JO15-1 team van S.C. Stiens maakt er in de thuiswedstrijden van de competitie er vaak een doelpuntenfestijn van. Thuis werd al gewonnen met 6-0 van LWD Zwaluwen en 8-2 van Bolsward. Mede door deze prima resultaten staat het team ongeslagen met 12 punten uit 4 wedstrijden bovenaan, samen met Akkrum.

Dat de prima resultaten niet onopgemerkt zijn gebleven blijkt uit de grote publieke belangstelling.

Vandaag kwam SDS op bezoek. Deze ploeg is nieuwkomer in de 1ste klas en wist de week hiervoor LSC met dubbel cijfers te verslaan. Beter motivatie hadden onze jongens niet nodig. Het fluitsignaal had nog maar net geklonken of de scheids mocht alweer naar de middenstip wijzen. Vanaf de aftrap ging de bal terug op Timo die Len in de diepte bediende en na 17 seconden de 1-0 op het scorebord zette. De vroege voorsprong leidde echter tot verslapping. Het duurde tot de 20ste minuut tot weer Timo centrumspits Mees op maat bediende en de verdiende 2-0 op het bord zette. Het voetbal kwam weer terug in de ploeg en het publiek kreeg voor de rust nog twee vrije treffers voorgeschoteld van Mees en Len, beide op aangeven van Karst waardoor met 4-0 de thee kon worden opgezocht.

Met drie verse krachten in het team en de nodige positiewisselingen ging ook de 2de helft voortvarend van start. Hessel was als linksvoor lastig te bespelen en wist 2 keer het net te vinden. Mees beleefde een prima dag door in totaal 4 keer te scoren. Was SDS dan niet één keer gevaarlijk? Al hoewel stand-in keeper Egbert zich niet een drukke middag had wist SDS in de slotfase toch nog te scoren. Een 8-1 eindstand derhalve waarbij de glimlach op het gezicht van Karst veelzeggend was. Hij had zelf niet gescoord maar 5 assist afgeleverd. Vond hij wel zo mooi.

Het publiek heeft gekregen waar ze voor kwamen: Leuk en goed voetbal met veel goals. Volgende optreden van de artiesten van JO15-1 zal zijn op 15 oktober tegen GAVC om 10.30 uur. Tot dan.