Wedstrijdverslag S.C. Stiens 1- Friese Boys 1

S.C. Stiens hervat de competitie met ruime overwinning op Friese Boys. In de winterstop hebben de heren, naast een knappe derde plaats op het OFK zaalvoetbaltoernooi, geoefend tegen St. Annaparochie en Oeverzwaluwen. Beide oefenwedstrijden werden verloren. Met de competitiewedstrijd van Friese Boys op het programma is S.C. Stiens aan de stand op de ranglijst verplicht om drie punten in Stiens te houden. S.C. Stiens doet nog volop mee voor de bovenste plaatsen en staat erg goed in de 2e periode. De afgelopen periode is onrustig geweest. Marius Hendriks heeft de overstap naar Drachtster Boys gemaakt. Gelukkig is Riemer Kooistra bereid gevonden om als interim-trainer de 2e seizoenshelft samen met de spelers en de staf op te pakken. In de beginperiode zullen de clubmannen, Peter Paul de Jong en Anne Jan Stienstra, Riemer assisteren.

Eerste gevaar van Friese Boys

In het vorige duel werd Friese Boys eenvoudig aan de kant gezet en werd deze wedstrijd met 0-6 gewonnen. Door het winterweer van de afgelopen periode werd de thuiswedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld. Na de aftrap bleek dat Friese Boys scherp wilde beginnen. In de eerste minuut werd een diepe bal van Friese Boys niet goed verwerkt en ontstond er een mogelijkheid voor Friese Boys rond de 16 meter. Gelukkig stond het vizier nog niet op scherp. S.C. Stiens was gewaarschuwd en nam daarna het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Met veel aanvallend ingestelde spelers kwam er veel druk op de verdediging van Friese Boys. Friese Boys probeerde de linies klein te houden. Hierdoor kwam er echter ruimte achter de verdediging. In de 4e minuut maakte Harry Dijkstra hier goed gebruik van. Peter Jansen Klomp aarzelde niet om een ingooi snel te nemen en zette hiermee Harry vrij in de 16-meter. Harry gebruikte zijn lichaam goed en schoot de bal hard in. Een heerlijke start. Er was een constante druk op de goal van Friese Boys. Ewoud Bergsma kreeg enkele minuten na de openingstreffer een breedtebal van Wilco Bergsma, maar schoot naast.

Gerbrand Sinnema alert

In de 25e minuut was het wel raak. Na een handsbal kreeg S.C. Stiens een vrije trap op 20 meter van de goal. Deze vrije trap van Wilco smoorde in het strafschopgebied, maar wie anders dan Gerbrand Sinnema was alert en schoot de 2-0 raak. Na een diepe bal was er een botsing tussen de keeper en verdediger. Harry leek dit buitenkansje te verzilveren, maar schoot vanuit een moeilijke hoek op de paal. Kort daarna was dan toch de goal van Ewoud. Vanaf het middenveld stoomde Ewoud op en vond in Peter de sterke spits in de 16-meter. Met een prachtige één-twee schoot Ewoud de verdiende 3-0 in de touwen. Na de eerste helft was het duidelijk dat Friese Boys niet bij machte was om weerstand te bieden aan dit S.C. Stiens.

S.C. Stiens loopt verder uit in de tweede helft

Na drie minuten in de tweede helft tastte de keeper mis bij een perfecte corner van Gerrit Winkel. Peter deed wat er van een spits wordt verwacht en schoot de 4-0 binnen. Toch komt Friese Boys enkele keren bij de goal van Ronald van Klinken. Juist in deze wedstrijden moet je de concentratie als keeper vast kunnen houden en voor de ervaren Ronald is dat geen probleem. De spits van Friese Boys krijgt in de 75e minuut de kans op een eretreffer, maar oog in oog met Ronald pakt de sluitpost deze bal uiterst beheerst. Bij een afgedwaalde voorzet moet hij zich ook nog eens snel verplaatsen en de bal over tikken. De nul is vandaag heilig. Een minuut later is het wederom Peter die een corner van Gerrit op waarde schat en de 5-0 aantekent. De tweede van de dag voor Peter uit een identieke situatie als de vorige treffer. Twee minuten voor tijd krijgt S.C. Stiens een vrije trap op 20 meter van de doellijn. Een mooie prooi voor het kanon van S.C. Stiens, Jordy Weykamp. Met een keihard schot zorgt hij ervoor dat S.C. Stiens wederom een 6-0 overwinning boekt tegen Friese Boys.