Wedstrijdverslag Irnsum MO11-2- S.C. Stiens MO11-2

Zaterdag 26 november 2016

Afgelopen zaterdag stond er voor de ME11-2 weer een wedstrijd op het programma en dit maal uit tegen Irnsum MO11-2. Wetende dat we vorige keer met 2-6 verloren hebben beloofde het een pittige wedstrijd te gaan worden. Het team was door ziektes helaas ook niet compleet en moest met drie speelsters minder aantreden. De dames speelden om 9 uur en kwamen dan ook om kwart voor negen aan op een licht wit bevroren veld met de zon vel aan de hemel.

S.C. Stiens opende sterk en creëerde kans na kans en werden de gaten die vielen door de verdediging (Floor S, Welmoed en Lycke) goed dicht gelopen. Jasmijn kreeg als eerst een kans om de openingstreffer te maken maar kreeg de bal er net niet in. En toen kwam daar eindelijk het eerste doelpunt van de wedstrijd. Welmoed kreeg de bal goed voor haar voeten en haalde in een keer uit en via het been van de tegenstander ging de bal over de lijn. Door een uitbraak van Irnsum werd het gelijk. Even dreigde het op een voorsprong voor Irnsum door een hard schot alleen op Lotte v/d M af maar Lotte had de bal met twee handen vast en gingen de dames met een gelijke stand de rust in.

Lichte paniek brak uit onder de dames toen Maura in de eerste helft uitviel en daardoor in de tweede helft niet kon keepen zoals gepland. Maar daar was Floor S. die de keepers handschoenen oppakte en zei dat doe ik wel even.

Ook de tweede helft werd weer sterk begonnen Brenda probeerde met een paar geweldige afstandsschoten op voorsprong te komen, maar door balverlies op eigen helft kwamen de dames achter te staan 2-1. Dit gaf de dames zoveel energie dat ze met 120% gingen voetballen het was dan ook Sophie die zorgde voor de gelijkmaker 2-2. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren dan ook enorm spannend. Wie kon er nog voor een doelpunt zorgen en met de winst naar huis gaan? Doordat Stiens vandaag beter was loerde Irnsum op de counter maar gelukkig was daar Lotte K die meerdere malen de spitsen tot stoppen dwong. Het was Welmoed die de 2-3 kon maken en zo was de winst verdiend binnen.

Volgende week mogen de meiden naar VC Trynwalden voor de laatste wedstrijd van dit jaar.