Wardy MO17-1 – S.C. Stiens MO17-1

De laatste wedstrijd van de plaatsingspoule, vandaag stond Wardy op het programma. Een wedstrijd die, kijkend naar de ranglijst, een formaliteit zou moeten zijn. Ook deze keer werd al snel duidelijk wat het spelbeeld zou zijn, wij in de aanval en Wardy uitsluitend in de verdediging. Zaak was om de concentratie langer vast te houden dan de afgelopen wedstrijden waarin wij al snel vergaten om door te voetballen. Na amper een minuut te hebben gespeeld viel de eerste goal al, corner van Saskia werd op waarde geschat door Brecht die de bal knap binnenschoot. In de 5e minuut volgde een kopie van de 0-1, ook ditmaal was het Brecht die scoorde na een corner van Saskia. De 0-3 liet een minuut op zich wachten, Emma gaf de bal voor waarna een speelster van Wardy de bal in eigen doel werkte. Ook de paal werd nog geraakt door Brecht waarmee de eerste 10 minuten werden afgesloten, er werd prima gevoetbald maar ook nu kakte het spel weer wat in ook al bleven we gemakkelijk kansen creëren. De 0-4 kwam voor rekening van Sanne die de voorzet van Emma binnenschoot. Ook nu wilden we doorgaan en blijven scoren maar het stokte even, de keepster van Wardy haalde een viertal grote kansen er knap uit. Een schot van Sanne werd er knap uitgehaald en ook Rixt zag haar schot gekeerd worden van dichtbij. In de 23e minuut werd na goed werk van Lonneke gescoord door Emma die prima speelde en haar goede spel beloonde met haar eerste doelpunt van de ochtend. Het tempo ging weer wat omhoog en dit resulteerde in de mooiste goal van de wedstrijd. De eerste aanval liep vast en de bal werd eruit gehaald, ruimte maken voor een nieuwe aanval. Via kort spel achterin werd het middenveld ingespeeld die met goed positiespel Saskia wisten te bereiken die op haar beurt Emma diep stuurde. Saskia positioneerde zich bij de tweede paal om de uitstekende voorzet van Emma binnen te koppen. Nog voor rust werd het 0-7 door Saskia die van dichtbij mocht raak schieten. De dubbele cijfers hadden voor rust gehaald moeten worden gezien het spelbeeld en het grote aantal kansen die niet benut werden.

Na rust kakte het spel weer in en werd het prima spel van de eerste helft niet meer gehaald ook al kwamen we zelf ook niet in de problemen. Emma liet de 0-8 noteren na een prima pass van Hannah. Kort daarop was het Hannah die de lat raakte en tot nu toe bijzonder onfortuinlijk in de afronding was. In de 50e minuut was het voor de derde keer raak voor Emma, er werd goed opgelet en een bal die doorschoot bij de tweede paal werd vakkundig in de verre hoek geschoten. De 0-10 kwam op naam van Saskia, de 0-11 werd door Lonneke binnengeschoten nadat Julia haar schot op de paal zag belanden en in de laatste minuut was het Saskia die diep werd gestuurd door Julia, de keeper omspeelde en de bal zo in het lege goal kon lopen, 0-12.

De eindstand was overigens 0-13.