VVI 1 wint en vergroot zorgen van S.C. Stiens 1

De wedstrijd in Stiens werd kansloos met 0 – 3 verloren. Afgelopen zaterdag werd in Idskenhuizen niet kansloos verloren, maar zonder tanden kun je ook niet doorbijten. De wedstrijd was meer spannend dan goed. S.C. Stiens kwam wederom voetballend niet te kort, maar kon VVI het ook niet echt lastig maken.

Heel kort na het eerste fluitsignaal was het meteen een wedstrijd. Al in de eerste aanval van S.C. Stiens was er een scrimmage en na enkele doelpogingen was het Huub Klijnsma die de bal uiteindelijk achter de keeper prikte. Een mooi begin van S.C. Stiens en nu eens niet op een achterstand. Maar net als vaker in deze competitie lukte het niet deze voorsprong vast te houden. Wat heet, binnen 2 minuten was de stand alweer gelijk. De verdediging greep niet goed in. Even later keek S.C. Stiens zelfs alweer tegen een achterstand aan. Een toegekende penalty werd hard in de kruising geramd en S.C. Stiens had nog 75 minuten over de punten te winnen.

De eerste helft had VVI het overwicht. De aanvallers van VVI zijn technisch begaafd en samen met de ervaring zorgden ze voortdurend voor dreiging. Wanneer S.C. Stiens balbezit had strandde de aanval meestal bij de eindpass. Vanaf rechts probeerde Huub het zeker, maar werd de snelheid van de bal of tegenstander vaak niet goed ingeschat. Op links had Almer Hietkamp veel meer in het spel betrokken moeten worden, maar veel werd gekozen voor de bal door het midden op Peter Jansen Klomp, maar Peter kwam er in het centrum niet door. Als je er voetballend niet doorkomt, mag S.C. Stiens gerust was meer de overtreding opzoeken om via de vrije trap het gevaar te zoeken. Te vaak proberen we door te gaan, terwijl slimmer zijn beter is. VVI had voor de rust enkele kansjes op meer, maar liet de wedstrijd spannend.

Na de rust drong S.C. Stiens VVI wat terug. Het ‘moeten’ werd zichtbaarder en zichtbaarder. De passing werd slordig, daar waar duels moesten worden gewonnen werden ze verloren en zo kwam S.C. Stiens er dus niet doorheen. Een dubbele wissel moest zorgen voor nog meer druk op de achterhoede en keeper van VVI. Ewoud Bergsma werd eruit gehaald voor Stefan Oost en Sander Kars mocht op de bank plaatsnemen. Voor hem kwam Hilbrand Klijnstra in de plaats. De keeper was allesbehalve fit en daar had S.C. Stiens veel meer mee moeten doen. Ondanks de wissels lukte het S.C. Stiens niet om het VVI echt lastig te maken. In de 80ste minuut was er dan eindelijk die eerste hele grote kans. Nagenoeg voor een leeg plekje voor het doel kon Almer binnenschieten, maar hij schoot hoog over. Deze kansen mag je gewoonweg niet missen.

Dat uiteindelijk er toch ook nog een tegengoal viel is vervelend voor statistieken. Deze nederlaag vergroot te zorgen voor S.C. Stiens, wamt de onderste 2 ploegen beginnen warempel te winnen. Zij komen in de winning mood en dan kan de stand er heel snel anders uitzien. Die ploegen hebben een houvast en een doel. S.C. Stiens heeft wel een doel, maar nog geen houvast. Rudi van der Burg zal iets moeten gaan bedenken om het tij tijdig te keren, want S.C. Stiens verkeert in degradatiegevaar. Laten we dat maar onderkennen. Volgende week spelen we uit tegen Nijland. Een ploeg en grensrechter waar je gemakkelijk van kan verliezen, maar moeilijk van kunt winnen .