VV Grootegast – S.C. Stiens 2-3

Zonder de geschorste Harry Dijkstra en met de herstelde Peter Jansen Klomp en de in de basis debuterende Fedde Akkerman trad S.C. Stiens aan in Doezum. Vanaf de aftrap de kwam Stiens goed weg toen een te korte terugspeelbal werd onderschept, gelukkig reageerde Willem Rauwerda heel attent. De openingsfase was voor de gastheren, Grootegast drong sterk aan en de Stiens defensie werd gelijk op de proef gesteld. Door de goede teamspirit knokte Stiens zich in de duels en in de wedstrijd en na een minuut of tien verdween de druk van Grootegast. Kansen over en weer waren er niet, het spel golfde op en neer, Grootegast wat makkelijker combinerend en Stiens dat snel de diepte zocht.

Pittige overtredingen waren er over en weer, aan Stiens zijde werden vooral Wilco de Haan en Almer Hietkamp aardig “nagekeken”.  In de 37e minuut was de eerste serieuze doelpoging van S.C. Stiens, het schot van Gerrit Winkel ging rakelings over. Nadat Fedde Akkerman het ook van afstand had geprobeerd was het in de 41e minuut wel raak voor Stiens. Gerrit Winkel kreeg de bal voor zijn sterke linker en zijn droge knal in de rechterbenedenhoek zette S.C. Stiens op 0-1. Net voor het rustsignaal lanceerde Wilco de Haan de snelle Almer Hietkamp, de Grootegast goalie wist door hands te maken een 0-2 achterstand te voorkomen en kwam met een gele kaart, van de uitstekende leidsman, goed weg.

Na de thee ging Grootegast op jacht naar de gelijkmaker. Doeke van der Ploeg en Jordy Weykamp gaven centraal achterin geen krimp en wonnen al hun duels waardoor Grootegast niet echt gevaarlijk kon worden. In de 66e minuut kreeg Stiens een strafschop nadat Peter Jansen Klomp net voorbij de 16 meterlijn gevloerd werd. Wilco de Haan wist wel raad met deze kans en schoot onberispelijk de 0-2 binnen. Een kleine 6 minuten later leek de wedstrijd beslist, Huub Klijnsma won zijn zoveelste duel waardoor Gerrit Winkel alleen voor de keeper kwam, met een bekeken schuiver lag de 0-3 in het netje.

Wat een weelde in de wetenschap dat de acht voorgaande uitwedstrijden slechts twee gelijke spelen hadden opgeleverd.

Grootegast gooide alle schroom van zich af met een groots alles of niets offensief. Willem Rauwerda kon lang de nul houden maar was in de 82e minuut kansloos op een inzet van Rolf Hazenberg 1-3. In de 90e minuut was de spanning helemaal terug toen na een enorme scrimmage de 2-3 tegen de touwen vloog. De vervolgens toegekende blessuretijd van ruim 7 minuten werd door Stiens met hangen en wurgen en vol inzet doorstaan. Het slotsignaal werd ook door alle meegereisde supporters met gejuich ontvangen.

Als de ploeg van Rudy van de Burg de getoonde inzet en wilskracht voort kan zetten zullen nog vele punten volgen. Te beginnen volgende week tegen Veenwouden, tegen deze ploeg hebben we nog wat goed te maken en met een “oude bekende” op de bank.