Vrouwen S.C. Stiens winnen beker District Noord

De vrouwen van S.C. Stiens wonnen zaterdag in Joure de finale van de beker van District Noord. In een eenzijdige wedstrijd werd Sint Anna Parochie met 7-0 verslagen. Een knappe prestatie en een herhaling van het vorige seizoen toen ook Oranje Nassau in de finale werd verslagen.

Zoals gezegd was het een eenzijdige wedstrijd in Joure. Op voorhand was dit zeker niet verwacht omdat Sint Anna Parochie kampioen is geworden van de tweede klas en is gepromoveerd naar de landelijke eerste klas waar ook Stiens volgend jaar weer in speelt. Het verschil tussen de teams was echter groot. Stiens speelde een veel hoger tempo en de handelingssnelheid was dermate dat het voor Sint Anna vooral een kwestie was van tegenhouden. Sint Anna miste Lisette Wagenaar en dit is natuurlijk voor dit team een flinke aderlating. Al snel werd de ban door Stiens gebroken door een hoekschop van Berber van der Zee die bij de tweede paal binnen viel. Veronique Epema kreeg voor Sint Anna een klein kansje maar kon tijdig worden geblokkeerd. Stiens ging ondertussen rustig door en creëerde kans op kans. Via de zijkanten waren Janneke Ennema en Lisa Snoek voor Sint Anna moeilijk te bespelen met hun snelheid. Het was aan een aantal prima reddingen van keeper Joyce Steenhouwer te danken dat Sint Anna nog even in de wedstrijd bleef. Ook zij kon echter niet voorkomen dat Stiens nog voor de rust zou uitlopen naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van Siebine, Lisa en Berber.

Na de rust weinig verandering in het spelbeeld waarbij door Stiens Marije en Rixt waren vervangen door Janneke en Judith. De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld al probeerde Sint Anna af en toe via aanvoerder Olga Kolkman de bakens nog te verzetten. Een doelpunt van Femke Reitsma werd wegens buitenspel afgekeurd. Bij Stiens zat men ondertussen ook niet stil en met name Janneke kwam een aantal keren goed door maar zag de meegelopen Lisa hierbij in één zo,n situatie over het hoofd. Sint Anna kon echter niet voorkomen dat de score nog verder zou oplopen. Een aantal fraaie werden aanvallen werden hierbij door de Stiensers op de mat gelegd en zo kwam na doelpunten van Janneke en Demi uiteindelijk de 7-0 op het scorebord te staan.

Het bleef vervolgens nog lang onrustig op sportcomplex It Gryn in Stiens waar het feest werd voortgezet met de heren van S.C. Stiens 1, die door een overwinning op Heerenveense Boys zijn gepromoveerd naar de tweede klas.