Vrouwen S.C. Stiens eenvoudig langs Oranje Nassau 2-5

De vrouwen van S.C. Stiens behaalden zaterdag in Groningen een redelijk eenvoudige overwinning op ON 2 in Groningen. Het gemis van enkele spelers werd niet gevoeld en zo heeft ieder nadeel een voordeel!

Na een matige winterstop van S.C. Stiens was het afwachten hoe iedereen weer op het veld zou staan. Dit viel erg mee moet ik zeggen. Van onwennigheid in het spel was totaal geen sprake en er werd gelijk het initiatief genomen in de wedstrijd. Al in de eerste minuut was Stiens kansrijk toen een kopbal van Judith Brouwer de lat raakte. Even later was het wel raak toen een hoekschop van Marije de Boer via de handen van de keeper het doel in ging 0-1. Op een misverstand in de verdediging bij ON werd vervolgens prima geanticipeerd door Iris Pinkster die de keeper om speelde en zo was het al snel 0-2.

ON kon hier weinig tegenover stellen. Het bleef bij een enkel schot dat naast ging. Stiens bepaalde het spel en wanneer ON al de bal had was men die steeds snel weer kwijt aan een Stienser. Nadat Iris nog een keer de lat had geraakt met een kopbal was zij net voor rust gelukkiger toen zij alleen voor de keeper geen fout maakte 0-3. Zo ging Stiens met een ruime voorsprong de rust in en hier viel verder weinig op af te dingen.

Tweede helft:
Direct vanaf de aftrap kreeg Stiens al een kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Niet iedere kans is natuurlijk een goal. De tweede helft was iets meer in evenwicht. ON probeerde meer naar voren te voetballen en dit leidde o.a. tot een paar hoekschoppen. Geheel tegen de verwachting in zou ON toch nog “terug in de wedstrijd” komen. Eerst was er een onterecht gegeven strafschop, na een correcte sliding van Astrid, die door Eline Blauw werd benut 1-3. Nog geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar dit veranderde bij een door Cilla Ritsma weggeven hoekschop. De bal werd door een ON,er goed ingekopt en dit betekende de 2-3. Iedereen keek elkaar eens aan in de zin van “het zal toch niet”? En het gebeurde ook niet omdat er genoeg kansen bleven komen om de wedstrijd te beslissen. Helaas was Iris in de afronding iets minder gelukkig dan in de eerste helft. Een kopbal door Megan Belles uit een hoekschop, was voor Kelly Groenewoud voldoende om het laatste zetje tegen de bal te geven 2-4. Het slotstuk was opnieuw voor Iris die ook nog voor de 2-5 tekende. Zo was het een mooie start van de tweede helft van de competitie voor SC Stiens.

Volgende week:
Voor volgende week staat er een inhaal wedstrijd op het programma. S.C. Stiens speelt dan thuis om 15.00 uur tegen The Knickerbockers.